22
Mayıs
2024
Çarşamba
EKONOMİ

İndirimli satışlara düzenleme

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu, indirimli satışları, 15 Ocak-1 Mart ve 15 Temmuz-1 Eylül tarihleri arasında sınırlandıran kanun teklifini kabul etti.

Teklif, indirimli satışları, "perakende satışlarda geçerli olmak üzere, mevsim değişmeleri, ticari işletmelerin tasfiyesi, işyeri değişikliği ya da benzer nedenlerle indirim miktarı veya oranıyla yapılan satışlar" olarak tanımlıyor.

Buna göre, mevsim değişmesi nedeniyle öngörülen indirimler, kış mevsimi sonunda 15 Ocak-1 Mart, yaz mevsimi bitiminde ise 15 Temmuz-1 Eylül arasında yapılabilecek. Diğer nedenlerle yapılan indirimlerin süresi 2 ayı aşamayacak.

İndirimli satışa konu edilen mal veya hizmetlerin indirimli satış fiyatı ve etiket fiyatı, tarife listelerinde indirimden önceki ve indirim oranıyla birlikte gösterilecek. İndirimli satışlara ilişkin ticari reklam ve ilanlarda, indirim döneminin başlangıç ve bitiş tarihleri belirtilecek.

Bir ticari işletmenin tasfiye nedeniyle indirimli satış yapabilmesi için, indirimli satılacak ürünlerin envanterini, üyesi olduğu ticaret ve sanayi veya esnaf ve sanatkarları odalarına verecek. Ticari işletme, buradan gerekli izni aldıktan sonraki 6 aylık sürede, tasfiye nedeniyle indirimli satışları 2 ayı aşmayacak bir sürede tamamlayacak.

İndirimli ve tasfiye nedeniyle yapılacak satışlarda kurallara aykırı hareket edenlere 10 bin YTL para cezası verilecek.


aa
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2007 Çarşamba 16:05:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?