30
Mayıs
2024
Perşembe
EKONOMİ

İNG Bank, yeni bir döneme giriyor

Hollandalı ING grubunun tamamını aldığı Oyakbank, İNG Bank olarak temmuz ayından itibaren yeni bir döneme girecek.
Banka bu yeni dönemde bankacılık sektöründe pek görülmeyen bir yaklaşımla operasyon merkezini İstanbul’un dışında, Anadolu’da bir şehirde kuracak.
Kahramanmaraş’ta 12 bin metrekarelik bir ofis alanına sahip bir merkez kuracak olan Oyakbank (İNG Bank), bütün operasyonel hizmetlerini bu üsten verecek.
Kahramanmaraş’ta böyle bir üs kurmaktan büyük heyecan duyduğunu ifade eden Oyakbank Genel Müdürü Hakan Eminsoy, bu girişim kararında Kahramanmaraşlı işadamlarının yakın ilgisinin ve şehirde üniversite olmasının etkili olduğunu söyledi.

İsim ING değil, İNG Bank
Bankaların gelişen teknoloji sayesinde Hindistan’da bile hizmet verebildiklerini belirten Eminsoy, şöyle konuştu:
“Operasyon merkezimizi Maraş’a kuracağız. İstanbul’un dışına çıkacağız. 12 bin metrekare ofis alanı olan bir yer yapacağız. Şu anda arazinin satış iznini bekliyoruz. İnşaat maliyeti 12 milyon dolar olacak. İlk başta 250 kişiyle başlayacağız ama minimum bin kişinin çalışacağı bir yer olacak. Bu beni heyecanlandırıyor çünkü bu şehirler sanayileşmiş şehirler. Buralarda devamlı işçiye ihtiyaç var ancak üniversiteden mezun olan insanlar ya göç etmek zorunda kalıyor veya aldığı eğitime uygun olmayan işlere giriyor. Bizim yaratacağımız iş, üniversite mezunu insanları tatmin edecek iş olacak.” 

Uzun yıllar ordu kuruluşu olan Oyak grubunun sahibi olması nedeniyle asker bankası olarak görülen Oyakbank’ın yeni adı İngilizce okunuşu olan ay en ci (ING) yerine Türkçe telaffuz edilerek İ-N-G okunacak.
İsmin değişeceğinin ING grubuyla yapılan satın alma görüşmeleri sırasında kararlaştırıldığını söyleyen Genel Müdür Eminsoy, “Yaptığımız fokus grup çalışmalarında sadece bir kişi ING Bank’ı, ay en ci olarak telaffuz etti” dedi. Aldıkları ilk tepkilerde insanların gülümseyerek inek esprisi yaptığını ifade eden Eminsoy, şöyle konuştu:
“ING’yi insanlara nasıl telaffuz ettireceğiz diye düşündük. Çeşitli araştırmalar sonunda İNG’de karar kıldık çünkü Türkiye’de yaşıyoruz. ING harfleri yanyana koyunca insanlar İNG diye okuyorlar. Rakiplerimizle ilgili yaptırdığımız araştırmalarda gördük ki topluma bu tip yabancı kelimelerin nasıl söyleneceğini iletmezseniz farklı söylemler oluyor. Biz ismimizi İNG olarak daha çok vurgulayacağız.”



‘İki yılda sekizinci sıraya çıkacağız’
İNG Bank’ın beş yıllık planla pazar payını iki katına çıkarmayı hedeflediğini söyleyen Oyakbank Genel Müdürü Eminsoy, şöyle konuştu:
“Bu beş yıl içinde yaklaşık 600 şubeye ulaşmayı hedefliyoruz. Çalışan sayımızı da bugünkü kadroya ek olarak 2 bin kişi artırmayı düşünüyoruz. Şu anda kadromuz 6 bin 200 kişi. İki kat bir pazar payına ulaşmayı amaçlıyoruz. Bizden büyük bankalardan pazar payı alacağımız için Türkiye’deki bankalar sıralamasında yukarıya çıkacağımızı düşünüyoruz. İki yıl sonra yedinci sekizinci sırada oluruz.”



‘Her kesimin bankası olacağız’
Oyakbank’ın ING’yle başlayan yeni döneminde bankanın kimliğinin belli bir alanla kısıtlanmayacağını belirten Eminsoy şöyle devam etti:
“Kurumsaldan bireysele geniş bir müşteri kitlesine hizmet vereceğiz.İNG Bank kimliğinde Türkiye’nin en büyük firmasının da en küçük firmasının da hizmet alabileceği bilgisi yer alacak. Bireysel bankacılık orta gelir grubuna hizmet veriyoruz. Bu tabanı daha da genişleteceğiz. Bireysel bankacılıktaki rekabet üstünlüğümüz fiyat ve çabuk yanıt vermek olacak. Konut ve ihtiyaç kredilerine odaklanacağız. Konut kredilerinde yeni bir yapılanmaya gideceğiz: Uzmanlık alanımız olacak çünkü ING’nin konutta Avrupa ve dünya çapında önemli bir üstünlüğü var.”

Milliyet
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2008 Perşembe 14:52:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?