30
Mayıs
2024
Perşembe
EKONOMİ

İngilizce-Türkçe konuşan tencere!

SELÇUKLU Holding iştiraki olan Mehtap Ev Aletleri, İngilizce-Türkçe konuşan düdüklü tencere üretti, sadece Türk kadınları değil, Azeri ve Bulgar ev hanımları da sipariş verdi. Fiyatı 400 YTL olan ürünün, ayda bin 500 adet satması hedefleniyor.

ZAMAN KAZANDIRIYOR

Mehtap Genel Müdür Yardımcısı Sinan Paksoy, ‘dil bilen’ düdüklü tencere fikrinin ev hanımlarının fazla zaman kaybetmeden pişirme ihtiyaçlarını güvenli bir şekilde ve enerji tasarruflu bir yolla karşılamak üzere Ar-Ge bölümü tarafından geliştirildiğini söyledi.

Paksoy, “ Hong Kong’da yerleşik bir bilgi işlem firmasından chip uygulaması için yardım aldık. İngilizce’den Türkçe’ye cümleler ve uyarı mesajları çevrilip chip’e yüklendi ve tencerenin içine bu entegre devre konuldu” dedi.

Özel bir ürün olduğu için çok yüksek sürüm hedeflerinin olmadığına dikkat çeken Paksoy, buna rağmen satışa sunulan ilk partinin bittiğini, şu anda ise ikinci partinin satışlarına devam edildiğini söyledi. Paksoy, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Satış hedefimiz bu sene için ayda bin 500 kadar. Alan tüketiciler ürünün özelliklerinden memnun kalıp bunu komşuları ve arkadaşlarıyla paylaştıkça satışlar artacaktır diye düşünüyorum. Çünkü gerçekten çok farklı bir ürün. İhracatı anlamında komşu ülkeler özellikle Bulgaristan ve Azerbaycan ilgi gösteriyor...”

--------------------------------------------------------------------------------

YÜZDE 50 PAY ALACAK

MEHTAP’IN portföyünde teflon ve çelik serisinde yaklaşık 800 ürünün olduğunu dile getiren Paksoy, 2000 yılından beri küçük ev aletleri pazarına girmek için çalışma yaptıklarını, bunu da bir yıl önce hayata geçirdiklerini söyledi. Şu an küçük ev aletleri kategorisinde 50’ye yakın ürünleri olduğunu belirten Paksoy, “En çok su ısıtıcı ve çay makineleri satıyor. Küçük ev aletleri pazarında bir yıldır faaliyet göstermelerine rağmen, cironun yüzde 10’unun bu kategoriden geldiğini hatırlatan Paksoy, “Bu oranı önümüzdeki yıllarda yüzde 50’nin üstüne çıkartacağız. Geçen yıl 30 milyon dolar olan ciromuzu bu yıl 40 milyon dolara çıkaracağız” açıklamasını yaptı.

--------------------------------------------------------------------------------

Uruguay’a bile tava satıyor

İHRACATIN üretimden aldığı payın yüzde 37 olduğunu belirten Sinan Paksoy, şöyle konuştu: “Her yıl yeni pazarlara girerek ihracatın oranını artırıyoruz. Bu yıl Uruguay, Paraguay, Meksika gibi Güney Amerika ülkelerini müşteri portföyümüze ekledik. Şu an 40’ın üstünde ülkeye ihracat yapıyoruz. Hedefimiz Çin’de ürünlerimizi pazarlamak.”

Akşam
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2008 Pazar 14:51:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?