16
Mayıs
2024
Perşembe
EKONOMİ

İngilizler Rum kesimini terkediyor

Güney Kıbrıs'ta yaşayan İngilizlerin, daha ucuz ve daha güzel olduğu için Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne taşındığı bildirildi.

Rum Alithia gazetesi, özellikle emekli olan ve ikamet için Güney Kıbrıs'ı tercih eden İngilizlerin, Kuzey Kıbrıs'a taşınmalarının "endişe verici boyutlara" ulaştığını duyurdu.

Güney Kıbrıs'ta yaşayan İngilizlerin, özellikle 23 Nisan 2003'te sınır kapılarının açılması ve Yeşil Hat Tüzüğü'nün uygulamaya girmesinden sonra, KKTC'yi daha çok ziyaret etmeye başladığına işaret eden gazete, KKTC'de faaliyet gösteren büyük bir emlak bürosunun "Güney'deki evinizi satın ve çok daha güzel bir evi üçte bir fiyatına alın" sloganının yanıt bulduğunu yazdı.

Kıbrıs Rum Kesimi, yeni kapı açma hazırlığında 

Kıbrıs Rum yönetimi lideri Tasos Papadopulos, Yeşilırmak bölgesinde yeni sınır kapısı açılmasıyla ilgili çalışmalara yarın başlayacaklarını bildirdi.

Tasos Papadopulos, Pirgo-Dillirga bölgesi sakinlerinin 1.5 yıldan beri, KKTC'nin Lefke bölgesinde bulunan Yeşilırmak kapısının açılmasını önerdiklerini ve bu konuda baskı yaptıklarını kaydetti.

Kapının açılmasının yalnızca kendilerine bağlı olmadığını ifade eden Papadopulos, kendi kontrollerindeki bölgede çalışmaların yarın başlayacağını açıkladı. Papadopulos, "Bölge sakinleri, baskı yapmak istiyorlarsa Kıbrıs Türk tarafına yönelsinler" dedi.

KKTC Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Hasan Erçakıca da, esas önceliklerinin Lokmacı Kapısı olduğu belirterek, ilk aşamada Lokmacı'nın geçişlere açılmasını hedeflediklerini söyledi.

Öte yandan Rum basını, KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'ın görüşme önerisinin ardından, Talat ile Papadopulos'un Nisan ayında, üst düzey bir Birleşmiş Milletler yetkilisi huzurunda biraraya gelebileceklerini yazdı.



aa
Yayın Tarihi : 12 Mart 2007 Pazartesi 17:01:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?