19
Mayıs
2024
Pazar
EKONOMİ

İngiltere'de Türk firması ilk 100'de

İngiltere'de faaliyet gösteren Türk firması, Adenbest London Poultry etiketiyle ürettiği ürünler sayesinde ülkede tavukçuluk alanında ilk 100'e girmeyi başardı.

İş adamı Ahmet Şanverdi'nin sahibi olduğu firma, Plimsoll adlı kuruluşun İngiltere genelinde yaptığı inceleme sonucunda genel kategoride 97. olurken, karlılık açısından da 55. sıraya oturdu. İngiltere'de beyaz et sektöründe faaliyet gösteren firmaları; üretim, kesim, depolama ve pazarlama dallarında değerlendirmeye tabi tutan Plimsoll, firmaların finansal yapılarının yanı sıra ödemeler, alım gücü ve ciro dengelerini de inceliyor.

Adenbest LTD yönetim kurulu Başkanı Ahmet Şanverdi, böyle bir araştırmadan ancak sonuçlandıktan sonra haberdar olduklarını belirtirken, sonuçtan büyük bir memnuniyet duyduklarını ifade etti. Şirketinin başarısını özellikle tek tür ürün üzerinde çalışmaya ve uzmanlaşmaya bağlayan Şanverdi, uzun yıllar çalışmanın sonucunda edinilen deneyimin önemine de işaret etti. Şanverdi, kazandıkları başarının kendilerine bir motivasyon olduğunu da söyledi.

Adenbest ürünleri halen İtalya, Hollanda, Belçika gibi Avrupa ülkelerine de satılıyor. Firma yılbaşından sonra pazarını Bulgaristan'a da genişletmeye hazırlanıyor.


AA
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2006 Pazartesi 15:37:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?