15
Mayıs
2024
Çarşamba
EKONOMİ

İnternet bankacılığında parmak izi kontrolü

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), internet, olmak üzere bankacılık işlemlerine dönük dolandırıcılıkların artması üzerine güvenlik önlemlerini belirleyen bir düzenleme hazırladı.

GÜVENLİK ÖNEMLİ

İnternet bankacılığında, müşterilere uygulanan kimlik doğrulama mekanizmasında; parola/şifre bilgisi, tek kullanımlık şifre üretim cihazı, parmak izi gibi bileşenler kullanılabilecek. 

Kimlik doğrulama mekanizması birbirinden bağımsız en az iki bileşenden oluşacak. Bu iki bileşen; müşterinin “bildiği”, müşterinin “sahip olduğu” veya müşterinin “biyometrik bir karakteristiği olan” unsur sınıflarından farklı birine ait olmak üzere seçilecek. 

Müşterinin ‘bildiği’ unsur olarak parola/şifre bilgisi gibi bileşenler, ‘sahip olduğu’ unsur olarak tek kullanımlık şifre üretim cihazı gibi bileşenler, ‘biyometrik bir karakteristiği’ olarak da parmak izi gibi bileşenler kullanılabilecek. ATM cihazlarının etrafı uygun bir şekilde ışıklandırılacak ve cihaz üzerine etrafı gösterecek, ayna tipi aparatlar yerleştirilecek.
Akşam
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2007 Cuma 09:01:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?