22
Mayıs
2024
Çarşamba
EKONOMİ

İran vanayı pazartesi açıyor

İran'dan doğal gaz akışının durmasının ardından alınan tedbirlerle şu anda bir sıkıntı olmadığı belirtilirken, Pazartesi günü İran'dan bir miktar doğal gaz akışının başlamasının beklendiği bildirildi.

İran'dan henüz bir gaz akışı sağlanmazken, bu durumdan Türkiye'nin etkilenmemesi için Mavi Akım ve Batı Hattından gelen gaz miktarı artırılırken, dünden itibaren ''kesintili'' tarifeden gaz alan bazı otoprodüktörlerin gazı kesilmeye başlandı.

Söz konusu otoprodüktörler, doğal gazı daha ucuza alırken, sözleşme gereği doğal gazda kesinti yapılması ya da bir sıkıntı yaşanması durumunda, ilk önce bu müşterilerin gazı kesiliyor. Yetkililer, hafta sonu sanayi kesiminin çalışmaması nedeniyle sıkıntı yaşanmayacağını belirtirken, diğer sanayi tesisleri ile konutlara dönük bir kesintinin ise şu aşamada söz konusu olmadığını kaydettiler.

Kesintili tarifeden gaz alan bazı otoprodüktörlerin gazların kesilmesinin de bir miktar rahatlama sağlayacağını ifade eden yetkililer, İran'dan gaz akışının kesilmesinin ardından alınan tedbirlerle şu anda üretim ve tüketim arasında bir açık olmadığını vurguladılar.

Bu arada, gelecek hafta yeni bir sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) kargosunun da gelmesinin beklendiği, bunun da sisteme dönük takviye sağlayacağı bildirildi.

aa
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2007 Cumartesi 14:20:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?