16
Mayıs
2024
Perşembe
EKONOMİ

'İran'la iş yapmayın' uyarısı

ABD'nin terörizm ve mali istihbarattan sorumlu Hazine Bakanı Yardımcısı Stuart Levey, Ortadoğu ülkelerindeki firmalardan İran ile iş yapmamasını istedi. Levey, Dubai'de düzenlenen bir fuar sırasında iş adamlarına hitaben, İran ile iş yapan firmaların bu şekilde ''terörist faaliyetlere veya kitle imha silahları üretimine yardımcı olabileceklerini'' söyledi.

Washington'da bakanlık tarafından dün yayımlanan konuşma metnine göre, Levey, İran ile iş yapan firmaların, "adımıza leke sürülebilir mi" hesabı içerisinde olduklarını belirterek, "İran'a yatırım yapmakta olan firmalar artık bunu yeniden düşünüyorlar; çünkü bu yatırımlarının kitle imha silahları ve terörizm gibi, tehditkâr ve istikrarı bozucu politikalara kanalize edilebileceğinden kaygı duyuyorlar, böyle bir yatırımın sağlayacağı gelirleri istemiyorlar" dedi.

"Dünyanın önde gelen firmaları ve mali kuruluşları, İran ile ilişkilerini gözden geçiriyorlar çünkü riskten kaygılılar ve adlarına leke sürülmesini istemiyorlar" diyen Levey, merkezi Ortadoğu'da bulunan firmaların da bunu yapmasını istedi. Levey, iş adamlarına hitaben, "Terörizm veya başka tehlikeli faaliyetlere karıştırılmaya yönelik olarak firmalarınızın her açıdan ihtiyatlı olması gerektiği konusunda sizlerin de hemfikir olduğundan eminim" dedi.

aa
Yayın Tarihi : 9 Mart 2007 Cuma 15:17:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?