19
Mayıs
2024
Pazar
EKONOMİ

İş Bankası Avrupa'nın üçüncüsü

Türkiye'nin aktif büyüklük açısından en büyük bankası konumuna yükselen İş Bankası Euromoney'in “Dünya Banka Atlası” raporunda da Avrupa'da gelişmekte olan piyasalarda özsermaye açısından en büyük üçüncü banka olarak yer aldı

İş Bankası, Euromoney’nin, Moody’s Yatırımcı Servisi’ne bankaların 2005 yılı sonuçlarını dikkate alarak yaptırdığı ve ağustos ayı sayısında yayımladığı Dünya Banka Atlası’na göre “Avrupa’da Gelişmekte Olan Piyasalarda” özsermaye açısından en büyük üçüncü banka oldu. Avrupa’da gelişmekte olan ülkelerde faaliyet gösteren en büyük 25 bankanın yer aldığı sıralamada İş Bankası, 2 Rus bankasının ardından üçüncü sırada yer aldı. İş Bankası Türk bankaları içinde ise birinci sırada bulunuyor.

İş Bankası, bu yıl temmuz ayında da Basel kriterleri dikkate alınarak yapılan ana sermaye tanımına göre 6.2 milyar doları tutarındaki ana sermaye toplamıyla The Banker’ın 31 Aralık 2005 tarihli konsolide mali tabloları esas alarak yaptığı sıralamada dünyada 101’inci olmuştu.

İş Bankası'ndan yapılan açıklamada istikrarlı, dengeli ve sağlıklı büyüme temposuyla Türkiye’nin en güçlü finansal kuruluşu olma özelliğini pekiştiren İş Bankası'nın, dünyada da önemli bir bölgesel güç olma yolunda ilerlediği ifade edildi.
ANKA
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2006 Cuma 12:24:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?