18
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

'İş dünyasında ben de varım' projesi tanıtıldı

’İş Dünyasında Ben De Varım’ projesi, İstanbul’da düzenlenen toplantıyla tanıtıldı. Karamık Yönetim Danışmanlık A.Ş tarafından Beyaz Ay işbirliği ve İŞKUR’un desteğiyle nitelikli özürlü işgücünü iş dünyasına kazandırmak amacıyla başlatılan ’İş Dünyasında Ben De Varım’ projesi, İstanbul Swissotel’de düzenlenen toplantıyla tanıtıldı.

Akşit: "Özürlüler Yasa Tasarısı bu yasama döneminde çıkacak"

Devlet Bakanı Güldal Akşit, öncelikli hedeflerinden birinin, özürlülerin üreten, ekonomiye katkı sağlayan bireyler olarak toplumda yer alması olduğunu söyledi.

Akşit, bu yasama döneminde Özürlüler Yasa Tasarısı’nı çıkaracaklarını belirterek, "gerek bakım sigortası, gerek diğer pek çok haktan istifade konusunda yeni açılımlar sağlayacak bu yasayı özürlülerin hizmetine sunacağız" dedi.

250 özürlüye istihdam sağlanacak

AKP İstanbul Milletvekili Lokman Ayva da 18 temmuz 1994’te ilk kez İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde işe başladığını belirterek, bu iş sayesinde üretebilme, ürettiğinden tatmin olma ve evlilik şansını bulabildiğini söyledi.

Karamık Yönetim Danışmanlık A.Ş Yönetici Ortağı Sumay Karamık Özbek, proje çerçevesinde 900 özürlüyü değerlendirmeyi, 445 özürlüye eğitim vermeyi ve 250 özürlüye istihdam yaratmayı hedeflediklerini söyledi.

Özbek, projenin ana temasının, ’’özürlü adayların özürlü oldukları için değil, nitelikleri işin gerektirdiği yetkinliklerle eşleştiği için işe alınmaları’’ olduğunu sözlerine ekledi.
aa
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2004 Cumartesi 10:10:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?