20
Mayıs
2024
Pazertesi
EKONOMİ

İşadamlarının Rusya çıkarması

2014 Kış Olimpiyatları’nın yapılacağı Rusya Federasyonu’nun Kuban Bölgesi’ne Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu üyesi İsmail Öztürk başkanlığındaki TTSO İş Adamları Heyeti bir ziyaret gerçekleştirdi.

Kuban Bölgesi’nde Krasnodar ve Novorosisk başta olmak üzere beraberindeki 16 işadamı ile ziyarette bulunduklarını belirten TTSO Yönetim Kurulu üyesi İsmail Öztürk, bir değerlendirmede bulundu.

Rusya Federasyonu’nun Türkiye ve Karadeniz Bölgesi için önemli bir ihracat bölgesi olduğunu vurgulayan Öztürk, Kuban Bölgesi’nde yatırım yapmayı planlayan işadamları için yararlı bir gezi olduğunu söyledi. Bölge işadamlarıyla ikili iş görüşmelerinde bulunduklarını, yatırımlarda rol oynayan kurumları tanıdıklarını ve bölge hakkında bilgi sahibi olduklarının altını çizen Öztürk

“Krasnodar ve Novorosisk’e yapılan ziyarette bölgede çeşitli ölçeklerde kamu ve özel sektör yatırımlarının hız kazandığını, bu yatırımlardan pay almanın mümkün olduğunu gördük. Özellikle Türk müteahhitlik sektörünün tercih edildiği bölgede Karadenizli iş adamlarının ortaklaşa hareket ederek çeşitli projelere entegre olabileceklerini tespit ettik” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 4 Mart 2008 Salı 14:42:56
Güncelleme :4 Mart 2008 Salı 15:07:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?