19
Mayıs
2024
Pazar
EKONOMİ

İşçi yokluğundan kapatıyor

İşçi bulamadı, fabrikayı kapatıyor

ÇORUM’un Sungurlu İlçesi’nde ekonomik krize rağmen geçen yıl Kasım ayında tekstil fabrikası kuran Karahan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Salih Karahan, tesiste çalıştıracak işçi bulamayınca fabrikayı kapatma kararı aldı. Karahan, “600 kişiye iş vereceğimizi söyledik. Ancak 176 kişiyi geçemedik. İşçi bulamadığımız içinde fabrikayı kapatma kararı aldık” dedi. Sungurlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdulkadir Şahiner ise, kalifiye eleman sıkıntısının durumu bu aşamaya getirmesinden üzgün olduklarını söyledi.

Çorum’un 36 bin nüfuslu Sungurlu İlçesi’nde Karahan Tekstil ve Dış Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Salih Karahan, altı ay önce 170 bin 393 metrekarelik alanda açtıkları fabrikayı kapatma kararı aldıkları için üzgün olduklarını belirtti.

Gazetelere ilanlar vererek, belediye hoparlörlerinden anons yaptırıp asgari ücretle (527 lira) işçi aradıklarını söyleyen Karahan, 600 kişiyi istihdam etmeyi amaçladıkları fabrikanın faaliyet gösterdiği 6 ayda sadece 176 kişi istihdam ettiğini belirterek, “İşçi aradık, ‘burada 600 kişiye ekmek vereceğiz bize genç insanlar lazım’ dedik. Ama gençler çalışmaya gelmedi. Çalıştıracak eleman bulamadığım için fabrikayı kapatma kararı aldım” dedi.

Salih Karahan, fabrikada üretilen tekstil ürünlerinin Almanya başta olmak üzere birçok ülkeye ihraç edildiğini belirterek, “Ben krizden dolayı değil işçi bulamadığımdan dolayı kapatıyorum. Ben aldığım siparişleri şimdi başka yerlerde diktiriyorum. Yaptığım yatırım milyon TL’yi geçti. Ama bu yatırım boşa gitti. Zarar ettim. İş- Kur aracılığıyla kurs açtık. Yetiştirmek için elaman aldık. Gazeteye ilan verdim ve belediye hoparlörü ile işçi aradım. Bulamadık. Bizim genç insanlara genç kızlara ihtiyacımız vardı. Fakat bulamadık. Mecburen fabrikayı kapatacağız” diye konuştu.

KALİFİYE ELEMAN YOK

Sungurlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdulkadir Şahiner ise, Karahan Tekstil’in kalifiye eleman bulamaması nedeniyle sıkıntı yaşadığını ifade etti. Şahiner, “Sungurlu’da küçük çaplı üç tekstil fabrikası daha var. Onun haricinde plastik, unlu mamüller ve kağıt sektörlerinde üretim yapan fabrikalarımız var. Onlar eleman bulmakta sıkıntı yaşamıyor. Ancak Karahan Tekstil kalifiye eleman aradığı için işçi bulmada sıkıntı yaşadı. Kalifiye eleman sıkıntısının durumu bu aşamaya getirmesinden uzgünüz” dedi.

 


 

Hürriyet
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2009 Cuma 16:44:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ata IP: 84.60.101.xxx Tarih : 26.06.2009 17:02:28

Hem Kalifiye isci ariyorsun hemde ayda sadece 527 tl para veriyorsun adam bu parayla kirasini bile ödeyemez isciye hakki olan parayi vermessen böyle olur