27
Mayıs
2024
Pazertesi
EKONOMİ

İşçilere bayram avansı müjdesi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kamu işçilerinin maaşlarının yarısının avans olarak bayramdan önce ödeneceğini açıkladı.

Teş-İş 8. Olağan Kongresi'nde Tes-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu kamu işçilerinin ikramiye ve maaşlarının bir kısmının bayramdan önce ödenmesi talebinde bulundu. Kumlu, kongreye katılan Başbakan Erdoğan'a seslenerek, "Arkadaşlar 'biz kurbanı neyle keseceğiz' diyorlar. İmkân varsa ikramiyelerin ödenmesi zor, ama hiç değilse maaşların bir bölümü bayramdan önce ödenebilirse memnuniyet duyarız" dedi. Kumlu'nun bu sözleri salonda bulunan işçi ve delegeler tarafından alkışlandı.

Telefonla görüştü
Erdoğan, bu talep üzerine Devlet Bakanı Ali Babacan ile Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ı telefonla aradı. Daha sonra kürsüye çıkan Erdoğan, bu talebin kendisine yeni geldiğini daha önce gelse daha rahat çözülebileceğini belirterek, "Şimdi bakanlarla görüştüm. İkramiye 2007 ile ilgili, ama maaşın yarısını hafta başında avans olarak kamu işçilerine ödeyeceğiz" dedi. Türk-İş Genel Başkanı Salih Kılıç ise OECD ve IMF'nin, kıdem tazminatı, işsizlik sigortası ve zorunlu istihdam konularındaki açıklamalarına tepki göstererek, "Kıdem tazminatıyla işsizlik sigortası fonunun ilişkilendirilmesine 'evet' diyemeyiz. Kıdem tazminatımız kazanılmış hakkımızdır, kesinlikle dokunulmasını istemiyoruz" dedi. 

Erdoğan ise kıdem tazminatında kazanılmış haklara ilişkin olarak, şunları söyledi: "Salih Bey, kıdem tazminatlarında kazanılmış haklar hakkında bazı ifadeler kullandı, ben tabii merak ettim nereden çıktı bu diye. Çünkü bizim gündemimizde hiç böyle bir şey yok, ilk defa burada duydum. Kazanılmış haklar konusunda hiçbir tereddüt yoktur, böyle bir düşünce söz konusu değildir."
Milliyet
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2006 Cumartesi 06:44:02
Güncelleme :23 Aralık 2006 Cumartesi 06:46:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?