22
Mayıs
2024
Çarşamba
EKONOMİ

İskenderun'a 1.1 milyar dolarlık fabrika

RUSYA’nın en büyük demir çelik üreticilerinden MMK (Magnetigorsk Iron & Steel Works) ile Türk madencilik şirketlerinden Atakaş Grubu, 1.1 milyar dolarlık yatırımla İskenderun’da demir-çelik fabrikası kuracak. 

MMK Yönetim Kurulu Başkanı Viktor Rashnikov ile Atakaş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Recep Atakaş, fabrikanın kurulmasına ilişkin anlaşmayı dün İskenderun’da imzaladı. MMK Yönetim Kurulu Başkanı Viktor Rashnikov, dinamik ve hızla büyüyen bir pazar olan Türkiye’nin çelik üreticileri için bir cazibe merkezi olduğunu belirterek, "Atakaş ile gerçekleştirdiğimiz işbirliği Türkiye’deki demir çelik sanayinde yassı ürün alanındaki üretim açığını büyük ölçüde giderecek" dedi. 

MMK ve Atakaş, fabrikayı 2011 yılında tam kapasite üretime geçirmeyi planlıyor. Ağustos ayında temeli atılması planlanan ve iki etaptan oluşacak projenin ilk etabının Mayıs 2009’da üretime geçirilmesi hedefleniyor. Toplam 2 bin 300 işçinin istihdam edileceği tesisin, Türkiye’nin 8 milyon ton yassı çelik üretim açığının 2.6 milyon tonluk bölümünü karşılayacağı kaydedildi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2007 Perşembe 08:31:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?