22
Mayıs
2024
Çarşamba
EKONOMİ

İspanyola Türk penyesi

Bartın'ın Ulus ilçesinde 5 yıl önce tekstil atölyesine dönüştürülen ilköğretim okulunda dikilen 300 bin penye başta İspanya, Almanya ve İtalya olmak üzere bir çok Avrupa Birliği ülkesine ihraç ediliyor.

Ulus ilçesinde eski okul binası tekstil atölyesine dönüştürüldü. Atölyede dikilen penyeler başta İspanya olmak üzere Almanya, İtalya ve Avrupa Birliğine bağlı ülkelere gönderiliyor. 10 yıllığına kiralanan eski ve atıl durumdaki Ulus'taki ilkokul binasında oluşturulan tekstil atölyesinde İspanya'daki büyük bir firma tarafından gönderilen sipariş doğrultusunda 300 bin penye dikildi. 47 işçinin çalıştığı tekstil atölyesinde kesim, dikim, ütüleme ve paket işlemleri yapılıyor. Tamamı Ulus'tan olan genç kızlar makinelerde, erkekler ise ütücü olarak tekstil atölyesinde çalışarak evlerine ekonomik katkı sağlıyor.

Erkaya Kardeşler firması işletme müdürü İbrahim Er, okul binasını tekstil atölyesine çevirdiklerini, 47 kişiyle İspanya, İtalya, Almanya, Norveç, İngiltere, Fransa, Danimarka, Avusturya ve daha bir çok Avrupa Birliği üyesi ülkelere ihracat yaptıklarını belirtti. Er, "İstanbul'da bulunan firmaların da işlerini alıyor ve teşaronluk yapıyoruz. Şu an 300 bin penyeyi İspanya için hazırlayacağız ve İspanya'nın penye ihtiyacını karşılayacağız. Sırada bekleyen bir sürü işimiz daha var. 2008 yılında ihracat atağı yapmayı planlıyoruz. Bir takım projelerimiz var, kısa sürede uygulamaya geçeceğiz" dedi.

300 bin penye tamamlandıktan sonra paketlenerek gemilerle İspanya'ya gönderilecek.

iha
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2007 Perşembe 12:55:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?