19
Mayıs
2024
Pazar
EKONOMİ

İşportacılıktan dünyaya açıldı

Kazım Gülmez'in 14 yıl önce işportada sattığı kemerler, bugün aralarında Zara, Marco Polo, Marks & Spencer, Next, George ve Lee Cooper'ın da bulunduğu markaların müşterilerini sarıyor.

Aksaray'da başladığı işportacılık günlerinden bu yana uzun bir yol kat eden Gülmez, bugün kendisiyle ortaklık kurmak isteyen İtalyan firmalarının tekliflerini değerlendiriyor. 

Gök Deri firmasının kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Gülmez, çocuk yaşında atıldığı iş hayatında dericilik sektöründe elde ettiği başarıları AA muhabirine anlattı. 

Gülmez, 9 yaşında İstanbul'a gelerek, uzun yıllar Beyoğlu'ndaki deri atölyelerinde, daha sonra 4 yıl Alboy-Beymen'de çalıştı. Buradaki çalışması, Gülmez'in dünyayla bütünleşme yönündeki görüşünü geliştirdi. 

Büyük zorluklarla, sermayesiz, sadece eş-dost yardımıyla, bir makine ve bir kanat deri alarak 1982'de kendi atölyesini kurduğunu belirten Gülmez, başarısının başlangıcını, “Ürettiğimiz kemerleri, Cumartesi ve Pazar akşamları Aksaray'da satmaya başladık. İşportacılık yaptık daha doğrusu. Sonra bir mağazaya girip numune gösterdik. 500-600 tane sipariş aldık. İşe böyle başladık...” şeklinde özetledi.

-ÜNLÜ MARKALARIN KEMERCİSİ-

Bugün İtalya ağırlıkta olmak üzere, İngiltere, Almanya, İspanya, Japonya, Doğu Bloku ülkeleri, İsrail ve Cezayir için üretim yaptıklarını aktaran Kazım Gülmez, dünya çapında Zara, Marco Polo, Marks & Spencer, Next, George, Lee Cooper'in yanı sıra Türkiye'de Yargıcı, Mudo, Benetton, Sisley, Rodi, Colin's gibi pek çok marka için kemer ürettiklerini söyledi.
 
Gülmez, modeline göre üretim adedinin ayda 50 ile 120 bin adet arasında değiştiğini kaydederek, çok lüks firmalardan özel sipariş aldıklarını, her firmanın konsepti, tasarımı ve renginin farklı olduğuna işaret etti. 

Kaliteye ve işçiliğe verdikleri önemi vurgulayan Gülmez, ”Amacımız en üst noktayı yakalamak, hiç kimsenin yapmadığını yapabilmek” dedi.

-“RAKİBİMİZ İTALYA”-

Kazım Gülmez, bugün kendilerine rakip olarak İtalya'yı gördüklerin aktararak, şöyle konuştu: 

“Çin'in, Hindistan'ın çok ucuz yaptığı ürünü yapmıyoruz biz, yapmayız da. Rakibimiz İtalya. İtalya'ya da bugün inanılmaz derecede girmiş durumdayız. Ama orada ucuz kaldığımız için onları zorluyoruz. Birçok firmadan bize ortaklık teklifi var. İtalyan ortak hem bizim hem onlar için büyük bir avantaj. Bizim buradaki imalatımızla, onların oradaki satış ve tanıtım güçlerini birleştiriyoruz. Bunu elde ettiğimiz zaman her iki tarafın da büyük karları olacak. Söz konusu ortaklık hem markamızı, hem bizi ön plana çıkaracak. Görüşmelerimizi 5-6 ay kadar tamamlayacağız.” 

Aksesuar üzerine en ucuzdan en pahalısına 4 yeni marka yaratma projelerini 2007 gibi hayata geçireceklerini de bildiren Gülmez, proje kapsamında, cüzdan, çanta, kemer, şapka, ayakkabı gibi ürünlerin imalatının yapılacağını, ayakkabı konusunda yeni bir ortaklığın söz konusu olabileceğini aktardı. 

“Mağazacılık” düşünmediklerini ifade eden Gülmez, ana hedeflerinin bayilik kurarak, ürünlerini dağıtmak olduğunu belirtti.
Gülmez, İstanbul'da toptan satışın yapılacağı çok büyük bir showroom açmaya planladıklarını da kaydetti.

aa
Yayın Tarihi : 31 Temmuz 2006 Pazartesi 12:17:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?