19
Mayıs
2024
Pazar
EKONOMİ

İşte MÜSİAD'ın yeni başkanı

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (MÜSİAD) 17. Genel Kurulu'nda genel başkanlığa görev süresi dolan Ömer Bolat'ın yerine Ömer Cihad Vardan seçildi.

MÜSİAD'ın 17. Genel Kurulu'na, Meclis Başkanı Köksal Toptan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen, Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, TBMM Eski Başkanı ve AK Parti Manisa Milletvekili Bülent Arınç, İstanbul Valisi Muammer Güler, İBB Başkanı Kadir Topbaş, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve çok sayıda MÜSİAD üyesi katıldı.

Ömer Bolat'ın veda konuşması ve protokol konuşmalarının ardından MÜSİAD'ın yeni yönetim kurulunu belirleyecek olan seçim için sandık başına gidildi.

MÜSİAD'ın merkez ve Anadolu teşkilatlarında yapılan istişareler neticesinde tek listenin oylandığı genel kurulda 4 yılı genel başkan olmak üzere MÜSİAD'ta toplam 15 yıl yöneticilik yapan Ömer Bolat koltuğunu adaşı Ömer Cihad Vardan'a devretti.
Genel Kurulda yönetim kurulunun yüzde 25'i de değiştiği. Kullanılan bütün oyları alarak seçilen yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu:

MÜSİAD'IN YENİ YÖNETİM KURULU
1. Ömer Cihad Vardan
2. Ali Rıza Arslan
3. Mehmet Nuri Görenoğlu
4. Yusuf Cevahir
5. Ali Gür
6. Mehmet Develioğlu
7. Dursun Topçu
8. Sadık Ayhan Saruhan
9. Mehmet Akif Özyurt
10. Nurettin Nebati
11. Eyüp Akdağ
12. Kenan Atalay
13. Hikmet Köse
14. Şevket Can Tülümen
15. Mustafa Erdem
16. Ali Reis Topçu
17. Nail Olpak
18. Eyüp Akbal
19. Özdemir İçin
20. Kerim Altıntaş

Önceki haftalarda yapılan seçimlerde sektör kurulu başkanlarının yüzde 60'ı, şube başkanlarının ise yüzde 40'ı değişmişti.

MÜSİAD Tüzüğü'nde 1999 yılında yürürlüğe giren bir değişiklikle, Yönetim Kurulu Başkanlığı için azami 4 yıl, Yönetim Kurulu üyeliği için azami 6 yıl süre sınırı getirilmişti.
Ömer Cihad Vardan MÜSİAD'ın 4. başkanı oldu. Daha önce Erol Yarar ve Ali Bayramoğlu da genel başkanlık görevini yürütmüşlerdi.

ÖMER CİHAD VARDAN KİMDİR?

Başkanlık görevine seçilmeden önce MÜSİAD'ta teşkilatlanmadan sorumlu başkan yardımcılığı görevini yürüten Vardan, 1962 Hendek doğumlu. Çukurova Isı Sistemleri firmasının sahibi olan Vardan, İstanbul Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü mezunu. Vardan yüksek lisans eğitimini de ABD'de Ohio State Üniversitesi'nde almış. Aynı zamanda, Türkiye Makine İthalatçıları Birliği Başkanı olan Vardan, İTO'da da meclis üyesi.

İktisadi Kalkınma Vakfı Yönetim Kurulu Muhasip Üyesi olan Vardan'ın üye olduğu diğer kuruluşlar şöyle: "Makine Mühendisleri Odası, MMG, TBCCI (Turkish British Chamber of Commerce and Industry)"

YENİ BAŞKAN FENERBAHÇE'Yİ DE ISITMIŞ

Vardan'ın sahibi olduğu Çukurova Isı firmasının gerçekleştirdiği projeler arasında, Vestel City, Arçelik ve TOFAŞ gibi büyük endüstri tesislerinin üretim merkezlerinin yanı sıra, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nın ısıtma sisteminin kurulması da bulunuyor.

Başta otomotiv ve metal sektörleri olmak üzere, seramik, cam, ahşap ve tekstil sektörlerinde de alan ısıtması konusunda oldukça deneyimli olan Çukurova Isı Bulgaristan, Romanya, Suudi Arabistan, İran, Kazakistan, Gürcistan, Ermenistan, Azerbaycan ve Rusya'ya ihracat da yapıyor.

Isıtma sistemlerinin yanı sıra proses brülörleri konusunda da çalışan firma, halen Amerika'dan Roberts-Gordon Inc., Algas-SDI International LLC, Flynn Burners Corp., Aztec Inc. ve Gas Fired Products'ın; İngiltere'den Roberts-Gordon Europe ve Tansun Ltd.'nin; Hollanda'dan Eclipse Combustion bv'nin, İtalya'dan Robur SpA'nın ve Japonya'dan da Shizuoka Seiki firmalarının Türkiye temsilciliğini yürütüyor.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2008 Cumartesi 16:51:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?