30
Mayıs
2024
Perşembe
EKONOMİ

İşte o birimler...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 5 Avrupa Birliği uzman yardımcısı alacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın personel alımına ilişkin duyurusu Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Buna göre, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığında görevlendirilmek üzere, genel idare hizmetleri sınıfından 8. ve 9. derecedeki kadrolara atanmak üzere 5 Avrupa Birliği uzman yardımcısı alınacak.

İsteklilerin, Devlet Memurları Kanunu'nun 48. maddesinde belirtilen şartları taşıması, en az 4 yıllık lisans eğitimi veren mühendislik fakültelerinin bilgisayar mühendisliği bölümü ile arşivcilik, kütüphanecilik, dokümantasyon-enformasyon ve bilgi ve belge yönetimi bölümlerinden veya bunlara denkliği YÖK tarafından onaylanmış yurt dışındaki yüksek öğretim kurumlarından mezun olması, sınavın yapıldığı tarihte 35 yaşını doldurmamış olması, 2010 ve 2011 yıllarında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın KPSSP 6 puan türünden en az 70 puan almış olması, İngilizce dilinde, 5 yıl içinde Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi tespit sınavından en az 70, 2 yıl içinde TOEFL CBT 155, TOEFL IBT 65, TOEFL PBT 470, TOEIC 775, FCE C, CAE C, CPE C düzeyinde ya da IELTS (Akademik) sınavından en az 6 puan almış olması şartlarını taşıması gerekecek. Erkek adayların askerlik hizmetini yapmış, erteletmiş veya askerlik hizmetinden muaf bulunması gerekiyor.

Sınava katılmak isteyen adaylar, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının www.csgb.gov.tr adresinden indirecekleri iş talep formu ile diğer belgeleri, 29 Eylül-14 Ekim tarihleri arasında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği Fonları Koordinasyon ve Uygulama Merkezine teslim etmesi gerekecek.

Giriş sınavı sözlü olarak tek aşamalı yapılacak. Bilgisayar mühendisliği bölümü mezunları için bölüm itibariyle ayrı sıralama yapılarak KPSS puan sırasına göre en yüksek puan ilk 12 aday sınava çağrılacak. Arşivcilik, kütüphanecilik, dokümantasyon-enformasyon ve bilgi ve belge yönetimi bölümleri mezunları ise tek grup olarak değerlendirilip, KPSS puan sıralamasına göre en yüksek puan alan ilk 8 aday giriş sınavına katılmaya hak kazanacak.

Giriş sınavı sonucunda, başarı sırasına göre bilgisayar bölümü mezunlarından 3 asil 1 yedek, arşivcilik, kütüphanecilik, dokümantasyon-enformasyon ve bilgi ve belge yönetimi bölümleri mezunlarından da 2 asil aday sınavda başarılı sayılacak.

1 Kasım Salı günü yapılacak sınavı kazananlar, Avrupa Birliği uzman yardımcısı kadrolarına atanacak.

AA
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2011 Cumartesi 17:48:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?