22
Mayıs
2024
Çarşamba
EKONOMİ

İşte Ulusal Kalite Ödülü finalistleri

Türkiye Kalite Derneği (KalDer) tarafından her yıl verilen Ulusal Kalite Ödülü'nde finale kalan kuruluşlar açıklandı.
Avrupa Kalite Ödülü'nde kullanılan EFQM Mükemmellik Modeli esas alınarak yapılan değerlendirme sonucunda "İşletmeler" kategorisinde finale kalan kuruluşlar şunlar:

"Büyük Ölçekli işletme Kategorisinde; Çimtaş Boru İmalat ve Ticaret Ltd.Şti, Kütahya Porselen A.Ş. ve Soyak Yapı İnşaat Sanayi Ticaret A.Ş., Operasyonel Birim Kategorisinde; Birmot Birleşik Motor Sanayi ve Ticaret A.Ş., Rexam Paketleme Sanayi ve Ticaret A.Ş., KOBİ Kategorisinde ise Bolu Çimento Sanayi A.Ş. ve Bursagaz A.Ş." Finale kalan kuruluşlara 15 Ekim haftasında saha ziyaretleri yapılacak ve bu ziyaretlerin sonrasında yapılacak değerlendirmeyle, 2007 yılının kalite ödülüne layık görülen kuruluşlar belirlenecek.

Ulusal Kalite Ödülleri her yıl, "Kamu Kuruluşları", "İşletmeler" ve "Sivil Toplum Kuruluşları" (STK) olmak üzere üç ana kategoride veriliyor. "Kamu Kategorisi" dalında bu yılki "Ulusal Kalite Başarı Ödülü"nü İstanbul Erenköy İlköğretim Okulu ve Eskişehir Avukat Mail Büyükerman Anaokulu paylaşmış, ödüllerini geçtiğimiz mayıs ayında Ankara'da düzenlenen törenle de almışlardı.

İşletmeler Kategorisi'nde ödül kazanan kuruluşlar, 13-14 Kasım 2007 tarihlerindeki 16. Kalite Kongresi kapsamında düzenlenecek Ulusal Kalite Ödülü töreninde ilan edilecektir. Merkezi İstanbul'da bulunan KalDer, Ankara, İzmir, Bursa ve Eskişehir'de kurduğu şubeler ile kalite bilincinin yurt çapında yayılmasına öncülük ediyor. 1993 yılından bu yana Ulusal Kalite Ödülü organizasyonunu gerçekleştiren KalDer, 1998 yılında Avrupa Kalite Yönetimi Vakfı'na (EFQM) üye, 1999'da ise EFQM'in Ulusal İşbirliği Ortağı oldu. Büyük Ölçekli Kuruluşlar, KOBİ'ler, Kamu Kuruluşları, Sivil Toplum Kuruluşları kategorilerinde yapılan değerlendirmelerde, Avrupa Kalite Ödülü'nde de kullanılan EFQM Mükemmellik Modeli esas alınıyor.

iha
Yayın Tarihi : 11 Eylül 2007 Salı 14:29:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?