16
Mayıs
2024
Perşembe
EKONOMİ

İsyanla gelen istifa!

TMSF tarafından 25 Eylül'de satışa çıkarılacak olan Sagra'da işçilerin isyanı, Genel Müdür'ü istifa etmek zorunda bıraktı.

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından el konularak işletmeye alınan ve 25 Eylül 2007 tarihinde 39 milyon dolar bedelle satışa çıkarılacak olan Sagra'da işçiler isyan edince, genel müdür istifa etmek zorunda kaldı.

Ordu'da 1936 yılında Kahraman Sağra tarafından bir aile şirketi olarak kurulan ve Türkiye'nin ilk çikolatalı fındık işleme sanayi olan Sağra A.Ş.'de sular yine durulmadı.

Bayındır Holding bünyesinde iken yaklaşık iki yıl boyunca maaş ve ikramiyelerini alamayan, zaman zaman üretimini durduran ve işçilerin eylemlerine şahit olunan Sagra'nın 6 Haziran 2007 tarihinde TMSF tarafından devralmasından sonra üretim tam kapasite devam etti. Ancak, TMSF tarafından göreve getirilen Genel Müdür Metin Bacın'ın bazı uygulamalarından memnun olmayan işçiler, zaman zaman dile getirdikleri şikayetlerinden bir sonuç alamayınca dün geceden itibaren üretimi durdurdu.

Yaklaşık 600 işçinin bir anda işi bırakması ve üretim ünitelerinin başıboş kalması üzerine Genel Müdür Metin Bacın, istifasını TMSF'ye faksladı. Öğle saatlerine kadar fabrikanın bahçesinde toplu halde bekleyen işçiler, Metin Bacın'ın istifasının kabul edildiği haberini alkışlarla karşıladı. İstifa haberinden sonra vardiya sırası gelen işçiler, makinelerin başına geçerek üretim yeniden başladı.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2007 Cumartesi 13:39:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?