22
Mayıs
2024
Çarşamba
EKONOMİ

İtalyanlar Türk partner arıyor

İtalyan'ın en seçkin otomotiv firmaları Türk partner bulmak için geliyor. Kimler geliyor? İşte program.....

Türkiye'de İtalyan Ticaret Odasının işbirliği ile 22-26 Ekim 2007 tarihleri arasında Italya'nin Torino kenti ve çevresinden 12 firmalik heyet Türkiye'deki otomotiv üreticileri ile gorüşmek ve olası işbirliği alanlarini saptamak , ticari ve teknik alanda faailiyetleri başlatmak amacı ile Türkiye'ye gelİiyor.

Gelecek olan Heyet “FROM CONCEPT TO CAR” ( fikirden arabaya) projesi çerçevesinde gelecektir. Proje Piemote bölgesinin en seçkin otomotiv firmalarının yurtdışındaki tanıtımını ve Italyan firmalar ile Avrupadaki firmalar arasında bağ oluşturmayı hedeflemektedir.

From Concept to Car Projesindeki amaç Torino(Piemonte bolgesindeki )seçkin otomotiv firmalarinin dünyadaki otomotiv sektöründeki firmalar ile buluşturulmasıdır. Preje,üretim tekniği, kalitesi ve kapasitesine göre 1400 firma arasindan seçilmiş 150 firmayı kapsamakta olup , bu konuda otomotiv ve sistemleri üreticilerine her turlü teknik ve lojistik desteği sağlamakta.

From Concept to Car

From Concept to Car , Torino Ticaret Odası'nın Piemonte Bölgesi'nin Dış Ticaret Merkezi'nin desteği ve Piemonte Bolgesi, Italyan Ekonomi Bakanlığı 'nın , Avrupa Birliği'nin finansmanı ile gerçekleşen bir projedir.

Projedeki amaç Piemonte bolgesindeki seçkin otomotiv firmalarinin dünyadaki otomotiv sektöründeki firmalar ile buluşturulmasıdır. Preje,üretim tekniği, kalitesi ve kapasitesine göre 1400 firma arasindan seçilmiş 150 firmayı kapsamakta olup , bu konuda otomotiv ve sistemleri üreticilerine her turlü teknik ve lojistik desteği sağlamaktadır.

Proje bir resimden, dizayndan ( fikirden) yola cıkıp , araba üretiminde her asamayı gerçekleştirebilecek , özellikle mühendislik, dizayn, prototipleme, otomasyon, sistem üretimi ve lojistik alanında uzmanlaşmış firmalardan oluşmaktadır . ( Katılımcı şirketler ile ilgili daha detaylı bilgi için www.fromconcepttocar.com <http://www.fromconcepttocar.com/> web sitesini ziyaret eedebilirsiniz)

Türkiye'yi ziyaret edecek heyet

Gelecek olan heyette muhendislik, dizayn firmaları , plastik ve saç kalıp üreticisi şirketler yer alacak.Katlımcılar : AMET (www.amet.it), Blue Engineering (www.blue-group.it),

Comec (www.strocchi.it), Coproget (www.coproget.com), Dilvio De Marco (www.dilviodemarco.it), Dott. Gallina (www.gallina.it), Fiera (www.fierasrl.com), Fonderie 2A (www.fonderie2a.com), Giobert (www,giobert.com), IMS, Martinplast (www.martinplast.it) TDS (ww.tds-spa.it)

Türkiye Italya'nın Piemonte bölgesi için ayrı bir önem taşımaktadır, bu bağlamda Türkiyede İtalyan Ticaret Odası ile Torino Ticaret Odası her iki ülke arasındaki ticari işbriliğinin arttırılması için yoğun şekilde çalışmaktadır, ayrica Türkiye'nin coğrafi konumu ve diğer ülkeler arasında köprü olarak vazife görmesi stratejik önem teşkil edİyor.

Italya ile Türkiye arasında Akdeniz kültürünün vermiş olduğu benzerlikler vardır, ekonomik açıdan ise endüstri küçük orta ölçekli aile şirketlerinden oluşturmaktadır. Bunlara ek olarak, Türkiye'de birçok Italyan yatırımının olması Italyan firmalarin Türkiye'ye verdiği önemi arttırmakta veolası işbirlği alanlarını desteklemektedir.

Torino ve Piemonte ile olası işbirliği alanları hakkında detaylı bilgi için From Concept to Car projesi Müdürü Ferruccio Blanc (info@fromconcepttocar.com, tel. +39 011 6700649 ) ile veya Türkiye'de Italyan Ticaret Odasi 'ndan Selen Kiran ( selen@cciist.com) ile irtibata geçebilirsiniz.

İtalyan'ların Türkiye'de görüşmeler yapacağı şirketler arasında22 Ekimde Uzel'i,23 Ekim Ford Otosan ve Karsan,24 Ekim Tofaş ve Renault'u,25 Ekim'de Temsa da bulunuyor..

İLETİŞİM İÇİN

ADV İLETİŞİM: 0212 3273114-3273277

ajanslar
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2007 Çarşamba 13:02:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?