26
Mayıs
2024
Pazar
EKONOMİ

İTO yeni başkanını arıyor

300 bin üyeli odada seçim var, Yalçıntaş yeniden aday
Dünyanın en büyük iş dünyası örgütlerinden 300 bin üyeli İstanbul Ticaret Odası'nda şubat ayında seçimler var. 23 Şubat'ta komite, 28 Şubat'ta başkanlık seçimleri yapılacak oda için Murat Yalçıntaş yeniden aday olduğunu açıkladı.

Yalçıntaş, düzenlediği sohbet toplantısında, gazetecilerin sorularını cevapladı. Kriz dolayısıyla Oda'nın, yaklaşık 3 aydır, üyelerinin toplu olduğu iş yerlerinde sektörlere ilişkin toplantılar yaptıklarına değinen Yalçıntaş, "Eğer komitemdeki arkadaşlar, beni tekrar kendi sektörlerinde temsil etmeye layık görürlerse, ondan sonra da ayın 28'inde yönetim kurulu seçimi var, ayın 28'inde de Meclis'e gelmiş olan arkadaşlarım, benim yönetim kurulu başkanlığı görevini ifa etmemi uygun görürlerse, büyük bir şerefle ben ikinci dönemde de İTO Başkanlığı görevini layık görülmem halinde taşımaya hazırım." diye konuştu.

Yalçıntaş bir soru üzerine Oda'nın üyelerine 30 milyon TL kredi kullandırdığını, ancak Formula1'e harcanan paralar yüzünden, kendilerinin neredeyse bomboş bir kasa aldıklarını belirterek, "Aidatların ikinci döneminde üyelerimize yeni kredi kullandırmayı planlıyoruz" diye konuştu. 28 Şubat'ta Deniz Ticaret Odası, İstanbul Ticaret Borsası ve İstanbul Ticaret Odası seçimlerinin bulunduğu ve mevcut yönetimin, "oyları bölmek için bugünü kasten seçtiği" şeklindeki iddialarına yönelik bir soru üzerine Yalçıntaş, "İTO olarak bizim seçim tarihini aldığımız tarihte, diğer odalarımızın seçim tarihi belli değildi. Bunu çok net ve açık bir şekilde söylüyorum ki bu resmî belgelerde de mevcuttur." dedi.

Murat Yalçıntaş, 4 yıllık süre zarfında şu ana kadar bitmesi gereken ancak bitmeyen teknopark projesi bulunduğunu, projeyi 2009'un ortalarında başlatmayı ve 2010 yılında da teknoparkın açılışını yapmayı umduklarını ifade etti. Meclis başkan adayının sorulması üzerine Yalçıntaş, kendi komiteleri tarafından sektörlerini temsil etmeye layık görülen herkesin, Meclis başkanlığı, yönetim kurulu başkanlığı veya İTO'daki her türlü göreve sahip olma hakkı bulunduğunu belirterek, "Ben, Murat Yalçıntaş olarak hiçbir arkadaşımla ne yönetim kurulu için ne Meclis başkanlığı için ne de herhangi bir görev için görüşmedim ve böyle bir görüşmeyi de ayın 28'inden evvel yapmanın yanlış olduğunu düşünüyorum" şeklinde konuştu. Ekonomi Servisi

Küresel kriz insanların ihtirasının sonucu

Murat Yalçıntaş, Filistin'de yaşanan gelişmeler hakkındaki bir soruya da, "Şu anda dünyada iki kriz yaşanıyor. Biri ekonomik kriz diğeri de Filistin'de yaşanan kriz. Her ne kadar farklı olaylar olsa da ikisinin de ortak özelliği insanoğlunun hırsa ve güce yönelik ihtirasının sonucudur. Her ikisinde de en büyük zararı masumlar gördü" diye konuştu. Yalçıntaş, "2009'u nasıl görüyorsunuz?" sorusuna, 2009'un ilk 6 ayının zor geçeceği, ancak 2009'un ikinci yarısından sonra ve 2010'un başında işlerin daha iyi olacağı şeklinde cevapladı. İTO Başkanı, toplantının ardından Oda'nın 127. yıl pastasını kesti. İTO'da seçimlerin ilki 23 Şubat'ta yapılacak. Oda üyeleri bu seçimde kendilerini mecliste temsil edecek komite üyelerini seçecek. Ardından 28 Şubat'ta ise meclis üyeleri yönetim kurulunu ve başkanı seçecekler.

Zaman
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2009 Perşembe 05:00:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?