16
Mayıs
2024
Perşembe
EKONOMİ

İTO'da yumruklar konuştu, kafa atıldı

İTO’da Nuhbir Han’ın 7 milyon dolara alınması tartışıldı. Tepkiler üzerine Yalçıntaş, teklifi geri çekti. Erez başkanın sinirlenmesine kızdı. Meclis üyelerinden Erdal Coşkun, Erez’in üzerin yürüdü. Erez de kafa attı...

İstanbul Ticaret Odası’nın (İTO) 2007’deki ilk Meclis toplantısında kavga çıktı. İTO Başkanı Murat Yalçıntaş, Nuhbir Han’ın 7 milyon dolara kadar alınması için Meclis’ten yetki istedi. Yalçıntaş, daha önce 4 milyon dolara alınan ve 564 metrekare arsa üzerine kurulu Liman Han’ında bulunduğu bölgeye otel yapılacağını açıkladı. Yeni hanın 213 metrekare üzerine kurulu olduğunu vurgulayan Yalçıntaş, alınmasının elzem olduğunu ifade etti. Söz alan bazı meclis üyeleri, ekspertiz değeri 2.7 milyon dolar hana 7 milyon dolar verilmesine tepki gösterdi. Meclis üyelerinden İlhan Erem, mal sahipleri ile İTO üyelerinin ahbaplık ilişkisinin bulunup bulunmadığını sordu.

YALÇINTAŞ SİNİRLENDİ

Bu söze sinirlenen Yalçıntaş, “Bu çok ağır bir itham” diyerek kürsüye çıktı ve “Teklifimi geri çekiyorum” dedi. Daha sonra söz alan meclis üyelerinden Zekai Erez “İTO’daki başkanların üyeleri azarlama, sinirlenme lüksü yoktur. Buna göre hareket edin” dedi. Erez konuşurken meclise yeni giren Hilal Otomotiv’in sahibi Erdal Coşkun yerinden müdahale etti. Erez de, “Ben kürsüdeyim. Herkes haddini bilsin. Otur yerine” diye bağırdı. Coşkun bu söz üzerine kürsüye yürüyünce Erez karşılayıp kafa attı. Ortalık karışınca üyeler Coşkun’u salondan çıkardı. Erez’in tansiyonu düştü. Bir süre sonra kavga eden Erez ve Coşkun’u barıştırma girişimleri, olayın daha da büyümemesi için hayata geçirilmedi.



bugün
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2007 Cuma 10:35:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?