16
Mayıs
2024
Perşembe
EKONOMİ

İzmir'de Alışveriş Festivali başladı

Bu yıl 5 bine yakın esnafın katılımıyla gerçekleştirilen festivalde sponsorlar aracılığıyla düzenlenen etkinliklerin yanı sıra birçok esnaf ürünlerinde yüzde 40’a varan oranlarda indirim yapıyor. İESOB Başkanı Mehmet Ali Susam "Esnaf büyük alışveriş merkezlerinin gölgesi altında kalıyor. Bu tür etkinliklerle birlikte tüketiciyi sokak alışverişine yönlendirmeye çalışıyoruz. Ancak hükümetin bir an önce market yasası çıkartıp esnafa rekabet şansı tanıması gerekiyor" diye konuştu.

AVRUPA’DAKİ GİBİ OLSUN: Ali Susam, Türkiye genelinde 3 milyonu aşkın esnafın bulunduğuna dikkat çekerek şöyle konuştu: "Alışveriş merkezleri şehirlere plansız ve programsız yapılmaktadır. Açıldığı yerde küçük esnafın rekabet şansını kırmaktadır. Siyasetçilerden beklentimiz bazı yasal düzenlemelerle, küçük ve orta boy işletmelerin kapsamının genişletilmesi ve küçük işletmelerin yaşaması için rekabet gücünü artırılmasıdır." Yasal düzenlemeler yapılırken Avrupa kriterlerinin ön planda tutulması gerektiğini savunan Susam "Avrupa’da, küçük işletmeciyi koruyan yasalar Türkiye’de de bir an önce çıkartılmalı" şeklinde konuştu.

FESTİVAL BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ: Ali Susam, İzmir Esnaf Odaları Birliği ilkini 2006 yılında tarihi Kemeraltı Çarşı’nda gerçekleştirdiği festivalin hem tüketici hem de esnaf kesimince büyük ilgi gördüğünü anlattı. Büyük bir alana yayılan Kemeraltı’nın dünyanın en büyük alışveriş merkezi olma özelliği taşıdığına dikkat çeken Susam konuşmasını şöyle sürdürdü: "Kemeraltı’nda bulunan 15 bin iş yerinden 2 bin 500’ü festivale katıldı. Bu işyerleri festival boyunca kampanyalarla indirimli satışlar yaptı. Bir ay boyunca esnafın cirolarında yüzde 50’ye yakın artış sağlandı. Dolayısıyla 2007 yılında festival bünyesinde yer almak isteyen esnaf sayısı bir hayli arttı. Bu yıl İzmir genelinde 5 bin esnaf festivale katıldı. Alsancak, Karşıyaka’daki esnaftan gelen talepler nedeniyle bu bölgelerde festival kapsamına alındı."

Festival boyunca İzmir’e ünlü yağacak

21-26 Mayıs tarihleri arasında yapılan şenliğinin avantajları 28 Haziran’a kadar sürecek. Garanti Bankası sponsorluğunda gerçekleşen şenlikte Kemeraltı, Karşıyaka, Alsancak ve Güzelyalı çarşılarındaki işyerlerinden 35 YTL ve üzeri alışveriş yapanlar, büyük ödül Seat Cordoba otomobil çekilişine de katılacak. Zülfü Livaneli konseri ile başlayan festivale de 40 gün boyunca birçok ünlü katılacak.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2007 Cumartesi 09:56:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?