15
Mayıs
2024
Çarşamba
EKONOMİ

İzmirli Ekmekiçi, İstanbul'a geliyor

Hamburgerden yola çıkarak kebabı 'Ekmekiçi'ne koyan Veysi Öncel, İzmir ve Denizli'den sonra İstanbul'a da şube açıyor. 8 yıl önce Ekmekiçi restoranını kurduğunu anlatan Veysi Öncel, "Türk insanının sevdiği tatları ekmek içine koyup, parmak patates ve meşrubatla farklı bir fast food konseptiyle sunduk. Kısa sürede çok sevildik" dedi.
Bir yılda beş şubede 1.5 milyon müşteriye hizmet verdiklerini kaydeden Öncek, "Hedefimiz 2008'de şube sayımızı 12'ye, müşteri sayımızı ise 8 milyona ulaştırmak" diye konuştu. Geçen yıl 4 milyon dolar ciro gerçekleştiren Ekmekiçi, bu yıl 5 milyon dolar ciro bekliyor. Öncel, 2008 ciro hedeflerinin 10 milyon dolar olduğunu ve 186 kişiden oluşan çalışan sayısının 5 yıl içinde 1000'e çıkarmayı planladıklarını söyledi.

'İzmir'de 10 şubeyi geçmeyiz'

Ekmekiçi'nin İzmir'de çok sevildiğini söyleyen Veysi Öncel, "İzmir'de 4 şubemiz var. Kalite ve lezzetten ödün vermemek için burada 10 şubenin üstüne çıkmayacağız. Geçen yıl Denizli'de de şube açtık. Yoğun talep doğrultusunda Denizli'de iki şube daha açacağız. Önümüzdeki yıl İstanbul'da projelerini beğendiğimiz alışveriş merkezlerinde 7 şube açmayı planlıyoruz" diye konuştu.

Franchising'le büyümeyi hedeflediklerini kaydeden Öncel, "İstanbul'la birlikte hızlı bir büyüme sürecine gireceğiz. 5 yıl içinde her yerde şubemizi görebilirsiniz. Farkımızla bir numara olacağız" dedi.
Yurtdışına da açılmak istediklerini söyleyen Veysi Öncel şöyle konuştu:
"Yurtdışına yönelik planlarımız var. Önemli olan bunları doğru zamanda hayata geçirmek. 2010 yılına kadar öncelikli olarak İskandinav ülkelerinin ardından Almanya, İngiltere, Avustralya ve ABD'ye yayılmayı istiyoruz."

'Anne köftesi' için 6 aylık araştırma

Ev köftesini mönüye eklemek için 6 ay araştırmalar yaptıklarını anlatan Veysi Öncel, "İstediğmiz lezzeti sonunda yakaladık. Müşterilerimiz çok yakında annelerinin hazırladığı gibi köfte yiyecekler" dedi.
Lahmacun, İzmir kokoreci, kebap çeşitlerinden oluşan mönülerinde en çok dönerin tercih edildiğini söyleyen Öncel, "Dönerimiz kuzu etinin en makbul yeri olan buttan yapılıyor. Ürünlerimizi Türkiye'nin ünlü markalarından temin ediyoruz ve katkı maddesi kullanmıyoruz" diye konuştu.

Milliyet
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2007 Cumartesi 08:59:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?