15
Mayıs
2024
Çarşamba
EKONOMİ

Kâğıt yükü hafifleyecek

Teknoloji Holding, Avrupa ülkelerinde yaygın olarak kullanılan e-belge sistemini şirketlerin kullanımına sundu. BelgeTurk adı verilen sistem, kâğıt üzerinde yapılan, teklif, sipariş, kontrat, fatura, gibi tüm resmi işlemleri elektronik ortamda gerçekleştiriyor. 

Teknoloji Holding Yönetim Kurulu Başkanı Emin Hitay, bu proje için 1.5 yılda 4 milyon euro harcadıklarını, önümüzdeki yıl da yine 4 milyon euro harcamayı planladıklarını söyledi. Hitay, holdingin 2007 yılı cirosunun 25 milyon euro olduğunu belirtti. 

Şirket olarak sosyal sorumluluk misyonlarının önemine değinen Hitay, "Küresel ısınmaya bağlı olarak yaşanan değişmeleri her geçen gün hissediyoruz. Şirketler bu projeyle zaman ve kaynak tüketiminde yüzde 90'a kadar tasarruf sağlarken, enerji, kâğıt tüketiminin azalmasıyla çevreye de katkıları olacak" diye konuştu. 

BelgeTurk'ün AB müktesebatı çerçevesi ve Türkiye Bilgi Toplumu Stratejisi kapsamında, hedeflerin içeriğine paralel olarak kurulduğunu ifade eden Hitay, bilgi ve iletişim teknolojileri sektöründe, yeni bir pazarın oluşacağına dikkat çekti. 

Hitay, e-iş pazarının esas olarak 2010'da oluşacağını söyleyerek, "Türkiye'de iyi potansiyel var. İki yıl öncesine kadar şirketler ülkemize gelmezken şimdi hızla yatırım yapıyorlar. Önümüzdeki günlerde satın alma ve birleşmeleri hep birlikte duyacağız" diye konuştu.

Üç sektör kullanacak
BelgeTurk Genel Müdürü Didem Güney Alsoy da perakende, telekomünikasyon, banka, sigorta, lojistik sektörlerinden 27 şirketle pilot çalışması yaptıklarını belirterek, "3 farklı sektör ve 5 ürünle hizmete başlayacağız. 2009'dan itibaren tüm sektörlere hizmet sunacağız" dedi.
AB ülkelerinde e-belge yönetimi, yılda 40 bin ton kâğıt tasarrufu sağlarken, 12 ile 16 milyon ağacın kesilmesini önlüyor. AB, e-belge yönetimiyle yılda 243 milyar euro tasarruf bekliyor.

Milliyet
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2007 Salı 15:02:47
Güncelleme :18 Aralık 2007 Salı 15:29:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?