22
Mayıs
2024
Çarşamba
EKONOMİ

Kahve barmenleri yarışacak

28-30 Eylül 2007 tarihlerinde İstanbul Hilton fuar alanlarında gerçekleşecek, The Coffee & Tea Show’a katılım hızla sürerken, fuara Özel Kahve Birliği (Specialty Coffee Assocation) ve Uluslararası Kahve Organizasyonu (ICO) da katkıda bulunacak.

The Coffee & Tea Show’da ayrıca özel sunumlara ilaveten "BARISTA" Kahve Barmenleri gösteri ve yarışması da yapılacak. Coffee Show Danışma Kurulu Başkanı, Prof. Dr. Hamdi Akan ve The Coffee & Tea Show Genel Müdürü Yalçın Avcı, Fuar’la eş zamanlı olarak düzenlenecek konferans ile ilgili amacın sektörün sorunlarını paylaşacağını Türkiye’de ve dünyada kahve konusunda olan gelişmeleri değerlendirmek olduğunu belirttiler. Yetkililer, fuarın Türk kahvesinin uluslararası markalaşma çabaları için de önemli fırsatlar doğuracağı görüşünü savundular.

SUDAN SONRA EN ÇOK İÇİLEN:

Dünyada sudan sonra en fazla içilen maddenin kahve ve çay olduğunu vurgulayan The Coffee & Tea Show Genel Müdürü Yalçın Avcı, "Türkiye’deki kahve ve çay konusunda oluşan sektörün artık, dünyaya kendini ifade edebileceği bir platformda açılması gerekiyor, biz de bu nedenle fuarın ilk yılında dünya ile bütünleştirmeye başlıyoruz" dedi.

ÇAY İÇİN DE İDEAL PLATFORM: 

The Coffee & Tea Show Fuarın’nın aynı zamanda çay konusu için de çok ideal bir platform olacağını ve Türkiye’nin bir çay Ülkesi olduğunu belirten The Coffee & Tea Show Genel Müdürü Yalçın Avcı kahvenin yanısıra Türkiye’deki tüm çay sektörünün bu fuarda bulunacağını belirtti.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2007 Perşembe 08:49:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?