27
Mayıs
2024
Pazertesi
EKONOMİ

Kale Grubu Roca’nın tüm hisselerini aldı

Çanakkale Seramik, Kalebodur, Kalekim, Kaleterasit, Kalecolor, Kaledekor, KalePlus gibi, yapı sektöründe lider pek çok markayı barındıran Kale Grubu, seramik sağlık gereçleri alanında İspanyol Roca Grubu ile 1999 yılında ortaklık gerçekleştirdiği Kalevit Roca Saniter Seramik Sanayi A.Ş’nin tüm hisseleri satın aldı.

Kale ve Roca Grubu karşılıklı anlaşma sonucunda Şubat ayı itibariyle ortaklığı sona erdirerek ilerleme kararı aldılar. Bir marka bütünlüğünde büyümeyi hedefleyen Kale Grubu, şirketin adını kuruluş adı olan Kalevit Saniter Seramik Sanayi Anonim Şirketi olarak değiştirirken, banyo ürün grubundaki faaliyetlerde KALE markasını kullanacak.

Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay, Seramik Grup Başkanı Tarık Özçelik, Finans Grup Başkanı Haluk Alperat ve Kalevit Genel Müdürü Ahmet Aksu’nun katılımıyla gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Zeynep Bodur Okyay şunları söyledi:

“Kale Grubu olarak, stratejik iş alanlarımızdan biri olan Yapı Malzemeleri sektöründe, sadece Türkiye’de değil, dünya çapında da sürdürülebilir ve farklılaşan bir rekabet avantajına sahip olmak üzere KALE markası altında entegre ürün, tasarım, çözüm ve hizmetler üretmeyi stratejik hedefimiz olarak seçtik.

Bu hedef doğrultusunda, seramik sağlık gereçleri alanında, İspanyol Roca Grubu ile 1999 yılından itibaren ortak olduğumuz Kalevit Roca Saniter Seramik Sanayi A.Ş’nin tüm hisselerini 2 Şubat 2009 tarihinde satın aldık. Ortağımız Roca Grubu ile karşılıklı anlaşma sonucunda Ocak ayı itibariyle işbirliğimizi sona erdirerek, her birimiz kendi hedeflerimiz doğrultusunda ilerleme kararı aldık. Yeni şirketimizin ismi Kalevit Saniter Seramik Sanayi A.Ş’dir. Bir marka bütünlüğünde büyümeyi hedefleyen Grubumuz, banyo ürün grubundaki faaliyetlerine de bundan böyle KALE markası ile devam edecektir.

Kale Grubu olarak, Kurucumuz Sayın İbrahim Bodur’un oluşturduğu temeller üzerinde, her zaman doğduğumuz topraklara ve Türkiye’ye katkı sağlayacak yatırımlar yapmayı var olma nedenimiz olarak gördük, öz sermayemiz ile büyüdük. Hiç bir dönemde stratejik gördüğümüz yatırımları ertelemedik.

Yatırımlarımızda öncelikle ülkemizin yatırım olanaklarını değerlendiriyoruz. Gelişmekte olan ülkelerde de üretime dönük yatırım olanaklarını ve fırsatlarını da değerlendirirken, Avrupa’da ve diğer gelişmiş pazarlarda ise, yatırımımızı dağıtım kanallarına yapıyoruz.

Kale Grubu olarak, dünyada rekabet avantajı sağlayacak ürün, bilgi ve markaya yönelik yatırımlarımızı krize rağmen sürdürüyoruz. Anadolu’da entegre lojistik bir üs olarak Yozgat’ta Kaleseramik ve Kalekim yatırımımızı gerçekleştirdik.

2008 yılının başında Bandırma’da yıllık 120.000 adet plaka işleme ve boyama kapasitesine, yıllık 30.000 takım mutfak üretim kapasitesine sahip, mutfak ve banyo mobilyası yatırımımızı tamamlayarak KalePlus markasıyla pazara sunduk. Bilgi ve teknoloji alanında Kale Havacılık yatırımımızın açılışını Kasım ayında gerçekleştirdik. Rusya’da (10 milyon dolarlık) 90.000 ton üretim kapasitesine sahip Kalekim yatırımımızı tamamlayarak üretime geçtik. Şimdi de Kalevit Roca hisselerinin tümünü alarak, Yapı malzemelerindeki gücümüzü pekiştirmek ve markalarımızı, ürünlerimizi dünyada da en çok tercih edilenler arasına sokmak istiyoruz.

Kurulduğundan beri Kale ve Roca’nın katkıları ile ürün geliştirme, tasarım, servis ve teknoloji gibi pek çok alanda kazanılmış olan yeterlilik, şirketimizin en önemli rekabet avantajlarından biridir. Kalevit’in bu hasletleri yanı sıra yetenekli 350 çalışanı ve güçlü satış kanalı ile daha hızlı büyüme sağlayarak yapı malzemeleri sektöründeki liderliğimizi banyo ürün grubuna da taşıyacağına inanıyoruz. Seramik Karo, Yapı Kimyasalları ve Isı Yalıtımı ürün gruplarında olduğu gibi, vitrifiye pazarında da müşterilerimizin ilk tercihi olmayı hedefliyoruz.’’

Kalevit Saniter Seramik Sanayi A.Ş. 1993 yılında seramik sağlık gereçleri üretmek üzere Türkiye’nin en büyük ve lider seramik kaplama üreticisi Kale Grubu tarafından kurulmuştur. Gelişen bir pazar olarak öngörülen vitrifiye ürün gamına yapılan bu yatırım yıllar içinde büyütülerek yurtiçinde geniş bir satış kanalına yayılmıştır. 1999 yılında Kale Grubu, önemli yapı malzemeleri üreticisi olan İspanyol Roca Grubu ile ortaklık anlaşması imzalanmıştır.

Bu aşamadan sonra Kalevit Roca Saniter Seramik Sanayi A.Ş. adını alan firma, 2000 yılı itibari ile RocaKale markası ile pazardaki faaliyetlerine devam ederek, 2005 yılında, vitrifiye pazarında 2.büyük marka haline gelmiştir.

2005 yılında armatür montaj hattı, 2007 yılında da akrilik üretim tesisi yatırımlarının gerçekleştirildiği Kalevit Roca Saniter Seramik Sanayi A.Ş ‘de bugüne kadar 50 milyon EURO’luk yatırım gerçekleştirilerek hem banyo malzemeleri pazarına hem de Türkiye ekonomisine katkı sağlanmıştır.

40.000m2’si kapalı, toplamda 80.000m2’lik bir alanda faaliyetlerine devam eden firmanın kurulu vitrifiye kapasitesi 1.600.000 parçadır. Armatür montaj hattı kapasitesi 500.000, akrilik üretim kapasitesi ise 100.000 parça olan firma Türkiye’de en büyük banyo malzemeleri üreticileri arasında yerini almıştır.

Bundan böyle KALE markası ile faaliyetlerini sürdürecek olan Kalevit Saniter Seramik Sanayi A.Ş sektöre ve Türkiye ekonomisine katkılarını artırarak sürdürmeyi hedefliyor.

Ayrıntılı bilgi için Yeşim Bilgi’yi 0212 371 53 94 numaralı telefondan arayabilirsiniz.
www.kalebanyo.com

Kenthaber
Yayın Tarihi : 5 Şubat 2009 Perşembe 16:06:01
Güncelleme :5 Şubat 2009 Perşembe 16:13:44