16
Mayıs
2024
Perşembe
EKONOMİ

Kaliteli hizmet vermeyene ceza

GSM mobil telefon hizmetlerinde hizmet kalitesi yükümlülüklerini yerine getirmeyen işletmecilere para cezası uygulanacak.

Telekomünikasyon Kurumu'nun 1 Ocak 2007'den geçerli olacak tebliğe göre, işletmeci, mevcut mevzuatta belirlenen arama blokaj değeri için yüzde 5, arama başarısızlığı için de yüzde 2 limit değerlerini aşmayacak şekilde her türlü önlemi almakla yükümlü olacak.

Herhangi bir yerleşim yerinde, arama başarısızlık ve arama blokaj değerlerinden biri veya her ikisinde limit aşımı olması durumunda o yerleşim yeri için hizmet kalitesi yükümlülüğü yerine getirilmemiş sayılacak.

Buna göre, periyotlar halinde doldurularak Kuruma bildirilen verilerin değerlendirilmesinde, herhangi bir yerleşim yerinde bir periyodun tamamında veya herhangi 2 ayında limit aşımı sözkonusu ise ilgili işletmeci o periyot için hizmet kalitesi yükümlülüğünü yerine getirmemiş olacak ve bir defaya mahsus olmak üzere yazılı olarak uyarılacak.

Takip eden periyotlarda aynı yerleşim yerinde limit aşımının tekrarlanması durumunda o yerleşim yeri için para cezası uygulanacak.

Aynı takvim yılı içerisinde aynı yerleşim yeri için limit aşımının 3 veya daha fazla sayıda tekrarlanması durumunda o yerleşim yeri için uygulanacak ceza miktarı katlanacak.


aa
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2007 Cuma 10:41:46
Güncelleme :16 Şubat 2007 Cuma 14:34:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?