22
Mayıs
2024
Çarşamba
EKONOMİ

Kamuda 'hesap ver' devri

Kamuda 'hesap verme ve hesap sorma'' uygulaması da hayata geçiriliyor.

Performansa dayalı bütçeleme sistemi, Maliye Bakanlığının 2008 bütçesi ile birlikte, Bakanlıklarda da uygulamaya konuluyor.

Bu yıl Türkiye İstatistik Kurumu, Karayolları Genel Müdürlüğü, Türk Patent Enstitüsü gibi kuruluşlarda 'pilot uygulama' niteliğinde başlanan performansa dayalı bütçelemeye 2009 başında dahil olacak Maliye Bakanlığı, diğer Bakanlıklara da öncü olma amacıyla, uygulama tarihini bir yıl önceye çekti.

Böylece Maliye Bakanlığı, önümüzdeki yıldan itibaren performansa dayalı bütçelemeye tabi olacak.

Maliye Bakanlığının performansa dayalı bütçeleme çalışmaları hakkında bilgi veren Strateji Geliştirme Başkanı Ahmet Kesik, yeni sistem için 1 yıl süren bir çalışma yürüttüklerini bildirdi.

Bütün birimlerin katılımı sağlanan bu çalışmada, en detaydan, bütüne doğru gittiklerini kaydeden Kesik, yeni sistem için öncelikle 9. Kalkınma Planı ile hükümet önceliklerine bağlı kalınarak Stratejik Plan hazırlandığını vurguladı.

Bu arada yetkililer, 2010 yılına kadar bütün kamu kuruluşlarının performansa dayalı bütçeleme sistemine dahil olacağını söylediler.
Sistem ile her birimin, hizmetlerinin ne zaman ve ne kadar tutarla yapılacağının ortaya konulacağını belirten yetkililer, yıl bittiğinde de yerine getirilemeyen hizmetlerin hesabının sorulacağını, hizmeti yürüten birimlerin de üstlerine bunun hesabını vereceğini kaydettiler.

AA
Yayın Tarihi : 31 Ağustos 2007 Cuma 11:01:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?