22
Mayıs
2024
Çarşamba
EKONOMİ

Karadeniz'in en modern balık hali

Ordu Belediyesi tarafından Kumbaşı Balıkçı Barınağı içerisinde inşa edilen ve Karadeniz'in en modern 'Balık Hali' olarak dikkat çeken 'Su Ürünleri Hali', düzenlenen coşkulu bir törenle hizmete girdi.

Tamamen Avrupa Birliği (AB) standartlarında 1900 metrekare kapalı alan üzerine inşa edilen ve içerisinde soğuk hava deposu, buz üretim ünitesi, jeneratör sistemi, kapalı mezat alanı, idari birimler, toplantı salonu ve balık komisyoncuları için büroların bulunduğu modern Su Ürünleri Hali, Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Zeki Sezer'in de katılımıyla hizmete açıldı. Açılışa Ordu Valisi Said Vakkas Gözlügöl, Belediye Başkanı Seyit Torun, Başkan Yardımcıları Özer Karadağ, Birol Yılmaz ve Cengiz Okur, Giresun Belediye Başkanı Hurşit Yüksel, diğer protokol mensupları, kalabalık bir vatandaş ve balıkçı topluluğu katıldı.

Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, açılışta yaptığı konuşmada, bir yıl gibi kısa bir zamanda inşa edilen 'Su Ürünleri Hali'nin Ordu kentinin en büyük ihtiyacı duyulan tesis olduğuna dikkat çekti. Gerek teknolojik donanımı, gerekse AB standartlarında oluşuyla tesisin Karadeniz Bölgesi'nin en modern 'Su Ürünleri Hali' olduğunu vurgulayan Başkan Torun, "Ordu denilince ilk akla gelen balık olmasına rağmen kentimizde yıllardır insan ve çevre sağlığını dikkate alarak hazırlanmış balık satış noktaları ve balık komisyoncularının rahatça çalışabileceği tesisler maalesef bulunamamaktadır. Su Ürünleri Hali ile bu eksikliklerden biri ortadan kalkmıştır. Ordu Belediyesi olarak kentimizi modern, çağdaş ve halkımızın yaşamaktan zevk duyacağı bir şehir olabilmesi için belediyemizin imkanlarını sonuna kadar kullanıyoruz. Şehir merkezimizden kentimizin en uzak noktasına kadar hemşehrilerimizin tüm
sorunlarını çözme kararlılığımız ilk günkü gibi devam etmektedir" dedi.

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer de konuşmasında Ordu Su Ürünleri Hali'ni görünce gurur duyduğunu söyledi. Hep bu tür tesislerin hayallerini kurduklarını belirten Sezer, "Hep düşünürdük, bizim de alt ve eksiksiz üst yapısıyla böyle tesislerimiz olacak mı diye. Bu onur verici tesisi görünce bunların olabileceği ortaya çıkmıştır. Böyle bir tesisi kazandırdığı için Belediye Başkanını kutluyorum. Kültüre ve sanata destek veren, kentlilik bilincine ulaşmış Ordulular bu tesisi hak ediyor. Artık geleceğe umutla bakabilirsiniz. Bu tesisin tüm Ordululara ve balıkçılarımıza hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Su ürünleri Hali'nin açılış kurdelesini DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Vali Said Vakkas Gözlügöl, Belediye Başkanı Seyit Torun birlikte kestiler. Protokol ve davetliler açılışın ardından tesisi gezerek tüm ünitelerini yerinde gördüler.

iha
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2007 Cumartesi 16:05:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?