22
Mayıs
2024
Çarşamba
EKONOMİ

Karadeniz'in ilk organik ürün mağazası

Canik Belediyesi Organik ve Doğal Ürünler Mağazası CANİKOM hizmete girdi.

Meşe Kültür Tesisleri'nde hizmete sunulan Karadeniz Bölgesi'nin ilk organik ve doğal ürünler mağazası CANİKOM'un açılışına Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Canik Belediye Başkanı Osman Genç ve vatandaşlar katıldı. Amaçlarının halkın organik ürün bilincini arttırmak olduğunu söyledi.

Başkan Genç, "Beldemiz, 22 bin hektar alanı ile Samsun'da en büyük alt kademe belediyesi durumundadır. Özellikle bünyesinde barındırdığı 33 tane orman köyü ile organik tarımın adresi konumundadır. Canik  Belediyesi olarak Karadeniz Bölgesi'nde tek olacak olan organik ürün satış mağazasında üreticileri organik üretim konusunda bilinçlendireceğiz ve onları organik tarıma yönlendireceğiz" dedi.

Hedeflerinin Karadeniz Bölge halkının organik ürünlerle tanıştırmak olduğunun ifade eden Başkan Genç, "Ekolojik sistemde hatalı uygulamalar sonucu bozulan doğal dengenin tekrar sağlanması lazım. Bunun için de halkımızda organik tarım ve organik ürün bilincinin oluşması gerekmektedir. Bu konuda bölge halkına örnek teşkil etmek için organik ürün satış mağazamızı hizmete açtık. Toplumumuzda organik ürün bilincinin oluşumuyla sağlıklı yeni nesiller oluşturmalıyız. Bununda ilk ayağı organik ürünlerin tanıtılması ve kullanılmasını sağlamaktır" diye konuştu.

Ekolojik tarımın tanıtılmasının geç kalındığını kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ise, yerel yönetimler tarafından ticari kazanç sağlamak hedefinin dışında kurulan mağazaların ekolojik tarımın tanıtılmasına büyük katkı sağlayacağını dile getirdi.

Organik ürünler mağazasının açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Dr. Mümin Anıl, Yrd. Doç. Dr. Kürşat Demiryürek, Dr. Didem Gülmez, Ziraat Mühendisi Sevinç Saygılı ve Ziraat Yüksek Mühendisi Recai Akman, "Organik Ürünler" konulu panel verdi.

iha
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2007 Cumartesi 16:08:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?