16
Mayıs
2024
Perşembe
EKONOMİ

Kardemir’de ray üretimi başladı

Karabük Demir-Çelik Fabrikaları (KARDEMİR) Genel Müdürlüğü tesislerinde, uluslararası standartlara uygun 72 metre uzunluğundaki ray üretimine başlandı.

2006 yılında inşasına başlanan ray ve profil haddehanesi yatırımına ilişkin deneme üretim çalışmalarının başarıyla tamamlandığını belirten KARDEMİR Genel Müdürü Osman Kılavuz, geçtiğimiz hafta içinde 72 metre uzunluğunda 1000 ton ray üretimi yapılarak stok sahasına nakledildiğini söyledi. 72 metre uzunluğundaki yeni ray üretiminin önemine dikkati çeken Kılavuz, Devlet Demiryollarının yenilenmesi için geliştirilen projeler için TCDD Genel Müdürlüğünün ihtiyaç duyduğu miktar ve özelliklerde rayların, artık döviz çıkışı olmadan kendi tesislerinde üretmenin mümkün olmadığını belirtti. 

Kılavuz, "Yeni tesisimizin faaliyete geçmesiyle, TCDD’nin ihtiyaç duyduğu özellik ve çeşitlerdeki rayları karşılayabilecek standartlarda ve kapasiteye ulaşmış bulunuyoruz. Talep geldiği takdirde Avrupa, ve Uzakdoğu ülkelere de ray satabiliriz" diye konuştu. Kardemir’in üretim kapasitesinin şu an itibariyle yıllık 1 milyon ton olduğunu hatırlatan Kılavuz, yeni 4. yüksek fırın yatırımının tamamlanmasının ardından, bu kapasitenin yüzde 100 oranında artış sağlayacağını, ayrıca 72 metrelik ray ile birlikte köşebent üretimine de başlandığını sözlerine ekledi.

AA
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2007 Pazartesi 08:16:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?