20
Mayıs
2024
Pazertesi
EKONOMİ

Kasasında 7,5 milyar YTL var


Gebze Organize Sanayi Bölgesi (GOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Yücel Güngör, organize sanayi bölgelerini (OSB) yönetme konusunda bir karmaşa yaşandığını belirterek, "Ülke genelinde faaliyet gösteren 252 OSB'nin kasasında 7,5 milyar YTL para olduğu söyleniyor.


Kimseyi itham etmek istemiyoruz, ancak OSB'lerin yönetimiyle ilgili tartışmaların altında bu paraya hükmetme mi yatıyor kuşkusunu taşıyoruz." dedi. Ekonomi Gazetecileri Derneği (EGD) üyelerinin katılımıyla GOSB'da düzenlenen basın toplantısında konuşan Yücel Güngör, "Biz OSB'leri elini taşın altına sokan gerçek sanayicilerin yönetmesinden yanayız. Halen 8'i dışında tüm OSB'lerin yönetimi dışarıdan yapılıyor. Anadolu'da öyle yerler var ki, OSB'lerin yönetiminde kasap, manifaturacı ve terzi gibi meslek sahibi kişiler yönetici durumunda." diye konuştu.

Gebze Organize Sanayi Bölgesi, 1,5 milyar doları aşan yatırım tutarı ile Türkiye'nin en büyük beş OSB'si arasında yer alıyor.

Halen 97 şirketin faaliyet gösterdiği GOSB'den geçen yıl 1,2 milyar dolarlık ihracat yapıldı. Halen 13 bin kişinin çalıştığı organize sanayi bölgesinde makineden kimyaya, otomotiv yan sanayisinden plastik elektrikli ev aletleri üretimine kadar farklı alanlarda faaliyet gösteren dev şirketler bulunuyor. GOSB Direktörü Güher Türker, "Yıl sonuna kadar 20 yeni şirket daha açılacak. Tam doluluk durumunda bu rakam 40 bin kişiye ulaşacak." diye konuştu. GOSB projeleri hakkında bilgi veren Güher Türker, bölgeye hizmet vermek üzere Holiday Inn'in yapım ve işletmesinde 100 yataklı bir otel kurma hazırlığı içinde olduklarını ve tesisin temelini gelecek ay içinde atacaklarını açıkladı. Türker, "Üyelerimiz arasında anket yaptık ve otel konusuna yoğun bir talep geldi. Tüm yatırımı Holiday Inn yapacak. 14 bin metrekarelik bir arsa verdik ve bittiğinde her metrekare için 2 dolar kira alacağız." dedi.

Zaman
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2008 Çarşamba 15:48:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?