31
Mayıs
2024
Cuma
EKONOMİ

Katar'a yatırım için gitmiş

EDİRNE Belediyesi’nin içme suyu şebekesinin imtiyaz hakkının 30 yıllığına devri ihalesinde soruşturmanın boyutları büyüyor.

Hükümetin su bakanlığı kurup Türkiye’deki su yönetimini buraya devretme hazırlığında olduğunu öğrenen şebekenin, 9 ilde imtiyaz hakkı devri için hazırlık yaptığı belirlendi.

İddiaya göre Yerel Yönetim Şirketi ortaklarından Mustafa Selçuk, Malatya eski Milletvekili Ahmet Özal’ı arayarak su imtiyaz ihalelerine katılacak holdingler bulmasını istedi. İhale öncesi Ahmet Özal’ın masraflarının karşılanması, ihale sonrası 350 bin YTL, onaydan sonra ise 350 bin YTL komisyon alınması, telefon dinlemesine takıldı.

Bu konuşmalarda Selçuk, Özal’a "3 ili alacak şirketler belli" diyerek diğer 6 il konusunda yardım istediği kayda geçti. Bu görüşmelerden sonra Özal, Selçuk ile Katar Emiri Şeyh Hamid bin Halife El Tani’ye gitti. Özal ifadesinde Katar Emiri’nin kendilerini misafir ettiğini ve yatırım konusunu görüştüklerini söyledi. Özal, daha sonra Dubai’de işadamları Ahmet Mannami ve Ömer Amin ile görüşerek yatırım konusunda ikna etmeye çalıştıklarını anlattı. Özal, bunları Türkiye’ye yatırımcı getirmek için yaptığını söyledi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 11 Mart 2008 Salı 02:58:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?