19
Mayıs
2024
Pazar
EKONOMİ

Kayıt dışı çemberi daraltılacak

Her tapunun bir kimlik numarası olacak. Bunun üzerinden tüm işlemler yapılacak. Kirasını bankaya yatırmayan yanacak.

Ekonomi yönetimi, kayıt dışı çemberini daraltmak için seferberlik ilan etti. Gayrimenkul bilgilerinin güncel bir şekilde incelenmesi, vergi kaçağının önlenmesi amacıyla tapulara da kimlik numarası verilecek. Bu kimlik numarası üzerinden beyan edilen konut ya da arsa hakkında her türlü işlem anında izlenebilecek.

BANKAYA YATIR KURTUL

Maliye, kira gelirlerinden vergi için için kapı kapı dolaşıp kütük oluşturma çalışmalarını sürdürüyor. Türkiye'de sayısı 13 milyona ulaşan kiracılar tek tek kayda alınıyor. Tapulara kimlik numarası verilmesi ile bu işlemler de kolaylaşacak.

Kiralar bankaya yatırılmadıysa her bir işlem için ayrı ayrı ceza kesilecek. 500 lira ve üzerinde kiranın elden alındığı tespit edilirse, bin 600 liradan az olmamak üzere  usulsüzlük cezası kesiliyor.

Takvim
Yayın Tarihi : 12 Mart 2011 Cumartesi 22:33:42
Güncelleme :12 Mart 2011 Cumartesi 22:35:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmet IP: 78.178.46.xxx Tarih : 20.03.2011 01:43:42

söylenmeyen bir iki husus var maliye evin bedelinin % 4 oranında kira alınması lazımdır diyor  bu normal şehirlerde pekde önemli değil zira normal şehirlerde dairenin fiyatı 80 bin lira ile 140 bin lira arasındadır ama rant olan yerlerde yani ev fiyatlarının yüksek olduğu yerlerde  ev sahipleri değil hükümet  kira arttırılsın diyecek mesela bir airenin 200 bin lira olduğu bir yerde kira 650 liradan aşağı olmayacak ama ev fiyatı 500 bin lira olan bir yerde kira 2000 liradan az olamaz denecek hükümet bu yasayla  kira oranlarını yükselticek ev sahpleri mecbur kalacak eğer yükseltmesse her sene maliyecilere evini ucuza verdiğini ispat etmek zorunda bununla ne uğraşşın oda hükümete uyup kiraları hükümetin istediği % 4 limitinin üstüne çekecek çember ev sahibi için değil kiracı için daralıyor artan kiranın yanında ev sahibinin vergisi içinde kiracıya yüklenilecek  buda bu gün ev kiralarının % 25 artması demektir kirada oturanlara allah sabır versin bu ülkede kayıt dışı olan tek şey başa geçen hükümetlerin harcamalarıdır