15
Mayıs
2024
Çarşamba
EKONOMİ

Kazakistan'ın 'Kazık' oteli

Kazakistan'ın başkenti Astana'daki Bekir Okan'a ait Okan İntercontinental'den işadamları şikayetçi. Şikayet nedeni...

Türk-Kazak İş Köprüsü için 200'e yakın işadamı geçtiğimiz günlerde Kazakistan'a çıkarma yapmıştı. İşadamlarını bir bölümü Bekir Okan'ın 1998 yılında Astana'da yaptığı Okan intercontinental'de kaldı. Bir bölüm işadamı da Rixos'da kaldı.

Bekir Okan'a ait otelde kalanlar adeta isyan etti. Hem hizmet kalitesi hemde fiyatlar bakımından Türk işadamları mağdur oldu.

Otelde laptoplarıyla internete bağlanmak isteyenler adeta şok yaşadı. Otelde kablosuz internete bağlanmak için istenen saatlik ücret 24 dolardı. 4 gün otelde kalan işadamları bu duruma çok kızdı. Birçok işadamı internete bağlanmak için internetcafelere gitti. Rixos otelinde ise internet ücretsizdi.

Bu durumu otelin ön büro şefi Vedat Beye ilettik. Vedat Bey, Kazakistan'da herşeyin pahalı olduğunu belirterek, internetinde pahalı olmasının normal olduğunu söyledi. Hilton Otellerinde günlük internetin 24 dolar olduğunu hatırlatmamız üzerine Vedat Bey, "Burda böyle. İsteyen alır isteyen almaz. Burada ne avrupayla ne de Türkiye'yle karşılaştırın. Burada herşey pahalı" karşılığını verdi.

Rixos'ta internet bedavayken Okan'da neden bu kadar pahalı diye sormamız üzerie Vedat Bey, "Oranın sahibi hükümetle yakın ilişkide. Belki oraya özel fiyat veriyorlardır. Ama hükümet bize interneti pahalı veriyor. Bizde pahalı satıyoruz" dedi.

Oysa internetcafelerden internete bağlananlar saatlik 1.5 dolar ödedi.

Türkiye Büyükelçisi Taner Seben'e otelde internetteki pahalılığı hatırlattık. Seben'de Türk işadamlarının bu konuda kendilerine çok şikayette bulunduğunu söyledi.

BİR ŞİŞE SU 85 DOLAR

Grup dışından gelen ve Okan intercontinental'de kalan bir Türk işadamı, minibardan içtiği bir litre suya 85 dolarlık fatura çıkınca küplere bindi.

patronlardunyasi.com
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2007 Cumartesi 16:39:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?