22
Mayıs
2024
Çarşamba
EKONOMİ

KDV indirimi ceplere yansıyacak

Türkiye Gıda ve İçecek Sanayi Dernekleri Federasyonu (TGDF) Başkanı Şemsi Kopuz, gıdada yapılan KDV indiriminin, kısa vadede tüketicinin cebine ve sağlığına olumlu yansıyacağını bildirdi. 

Kopuz, yaptığı yazılı açıklamada, Kasım ayında gerçekleştirilen TGDF İkinci Olağan Genel Kurulu'nda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiği söz ile çalışmalarına hız verilen gıdada KDV indiriminin, Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdiğini anımsattı. 

Yaklaşık 1,5 yıldır gündemde olan gıdada KDV indirimi kararını sektör için bir ''devrim'' olarak niteleyen Kopuz, şunları kaydetti:
''Başbakanımız verdiği sözü tutarak 40 bin işletmeye sahip bir sektörü mutlu etmiştir. 70 milyon insanımızın alım gücünü yükselterek vatandaşımızın sağlıklı ve yeterli beslenmesini sağlama yönünde ve aynı zamanda enflasyon canavarı ile mücadelede en önemli harcama kalemi olan gıda ve gıda maddelerine yönelik dev bir adım atmıştır. Bu indirim, kısa vadede tüketicinin cebine ve sağlığına olumlu yansıyacaktır. Tüm gıda sektörünün önünü açacak bu karar için başta Başbakanımız olmak üzere çalışmada emeği geçen Maliye Bakanımız Unakıtan ile Tarım ve Köyişleri Bakanımız Sayın Eker'e ve tüm hükümet temsilcilerine Federasyonumuz ve halkımız adına teşekkür ederiz.'' 

Kopuz, düzenlemenin ülke ekonomisine sağlayacağı katkıların değişik boyutları olduğunu ifade ederek, yapılan düzenleme ile girdi ve çıktıda KDV'nin büyük oranlarda eşitlendiğini, bunun da özellikle KOBİ'ler üzerindeki finansman yükünü önemli ölçüde azaltacağını kaydetti. 

Düzenlemenin ''kesinlikle'' devletin vergi kaybına yol açmayacağını, kayıt dışı ile mücadele ve merdiven altı üretimin önüne geçilmesinde kısa sürede büyük bir mesafe katedileceğini belirten Kopuz, düzenlemenin, tarım-sanayi entegrasyonu açısından da büyük bir katkı sağlayacağını, 100 milyar dolar civarında bir hacme sahip olan gıda sanayinin kısa sürede 150-200 milyar dolar seviyelerine kadar büyüyeceğini ifade etti.
Milliyet internet
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2007 Çarşamba 14:31:31
Güncelleme :30 Mayıs 2007 Çarşamba 14:35:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?