22
Mayıs
2024
Çarşamba
EKONOMİ

KEİ TIR Kervanı Trabzon'a geliyor

Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü’nün (KEİ) himayesinde Uluslararası Karayolu Taşımacılığı Birliği (IRU) ve KEİ Kara Taşıma Dernekleri Birliği (BSEC-URTA) tarafından düzenlenen KEİ Karadeniz Çevre Otoyolu TIR Kervanı, bugün Sarp Sınır Kapısı’ndan Türkiye’ye giriyor. 

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'ndan yapılan açıklamada, 12 ülkeden gelen birer TIR’dan oluşan kervan için yarın Trabzon’da bir karşılama töreni yapılacağı ve bir dizi etkinlik düzenleneceği belirtildi. Kervanın, 19 Nisan 2007 tarihinde Belgrad’dan yola çıkarak şu ana kadar Sırbistan, Arnavutluk, Yunanistan, Bulgaristan, Romanya, Moldova, Ukrayna, Rusya, Azerbaycan, Ermenistan ve Gürcistan'ı gezdiği bildirildi. 

Öte yandan Karadeniz Çevre Otoyolu'nun Koordineli Olarak İnşa Edilmesine Dair Anlaşma ve KEİ Deniz Otoyolları Anlaşması 19 Nisan 2007 yılında Sırbistan’ın Belgrad şehrinde imzalanmıştı. Anlaşmaların 19 Nisan 2007 tarihinde Sırbistan’ın Belgrad şehrinde KEİ ülkelerinin Dışişleri Bakanları tarafından imzalandığı gün, KEİ Çevre Otoyolu TIR Kervanı da start alarak 12 KEİ ülkesini dolaşmaya başlamıştı. Türkiye tarafından da imzalanan bu anlaşmalar ile KEİ, 12 üye ülkede mevcut olan karayolu ve liman altyapılarını geliştirmeyi ve KEİ bölgesinde sürücü vizelerinin kolaylaştırıldığı, geçiş belgelerinin aşamalı olarak kaldırıldığı, uluslararası kurallara göre sınır geçişlerinin basitleştirildiği liberal bir karayolu taşımacılığı piyasası oluşturmayı amaçlıyor.

iha
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2007 Salı 14:30:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?