22
Mayıs
2024
Çarşamba
EKONOMİ

Kendini yok eden ambalaj

Türkiye’nin en büyük polipropilen film üreticisi konumundaki Polinas Ambalaj firmasının geliştirdiği "doğaya karışabilen" ambalaj malzemesinin, İngiltere’de büyük ilgi gördüğü belirtildi.

Polinas Genel Müdürü Bülent Akif Atabay, kullanıldıktan sonra yüzlerce yıl yok olmayan ambalajların çevreye verdiği zararın giderilmesi amacıyla tüm dünyada çeşitli çalışmaların yürütüldüğünü belirtti. Şirket bünyesinde yürüttükleri Ar-Ge çalışmaları sonucu bio bozunur teknolojisine sahip polipropilen ambalaj filmi geliştirdiklerini kaydeden Atabay, "poligreen" adını verdikleri ürünün kullanımıyla üretilen ambalajların, 2 yıl içinde mikro-organizmalar tarafından sindirilerek su, karbondioksit ve bio-kütleye dönüştüğünü ifade etti.

Dünyada yeni yeni gelişen bio bozunur teknoloji alanında üretim yapıldığını anlatan Atabay, Polinas’ın geliştirdiği ürünle bu teknolojinin öncüleri arasına girdiğini bildirdi. Bu teknolojiyle Türk ambalaj sanayinin de hızla gelişen sektörün öncüleri arasına girdiğini dile getiren Atabay, AB ve ABD’de bio bozunur teknolojiyle üretilen ambalajların kullanımını zorunlu hale getirecek yasal düzenlemelerin hazırlandığına işaret etti. 

Bu yasaların uygulamaya girmesi halinde büyük bir pazarın doğacağını belirten Atabay, "Biz Polinas olarak bu teknolojinin ilk üreticileri arasında olduğumuzu gösterdik. Fuarlarda yaptığımız ilk tanıtımlar sonrası çevre dostu teknolojiler konusuna önderlik eden İngiltere’de tanıtımımızı yaptık. Tesco, Asda gibi İngiltere’nin dev market zincirleri ve büyük çaplı ambalaj üreticileri bu yeni teknolojiye büyük ilgi gösterdi" dedi. İngiltere’de, bu teknolojinin uygulandığı meşrubat etiketleri, çiçek ambalajları, kağıt ve karton laminasyon filmleri, antifog özellikli sebze-meyve paketleme filmlerini tanıttıklarını anlatan Atabay, ihracatı önemli oranda artıracak bağlantılar yapmayı hedeflediklerini kaydetti.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2007 Cuma 09:02:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?