28
Mayıs
2024
Salı
EKONOMİ

Kentbank'ta dosya bilirkişide

Kentbank'ı zarara uğrattıkları iddiasıyla aralarında Yönetim Kurulu eski Başkanı Mustafa Süzer'in de bulunduğu 35 sanığın zimmet suçundan yargılandığı dava dosyası, bilirkişiye gönderildi. 

İstanbul 8. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz olarak yargılanan 4 sanık katıldı. Sanık Mustafa Süzer'in avukatı Turgut Tavşanoğlu, geçen celse celbine karar verilen Danıştay'daki belgeleri almak için müracaatta bulunduklarını belirterek "İddianamede 30 eylemden söz edilse de bize göre 23 firma, holdingle ilgili eylem söz konusudur. Kredilerle ilgili tüm belgelerin celbini talep ediyorum" dedi. Sanık Hasan Kılavuz'un avukatı Balkan Şencan, müvekkilinin yurtdışına çıkış yasağının kaldırılmasını istedi. Mahkeme heyeti; varsa zimmet miktarının değerlendirilmesi, sanıklarca iade olup olmadığı, varsa miktar ve tarihlerinin tespiti için tüm banka, firma, kurum kayıtları ve dosya üzerinde 4 ayrı heyet atanarak bilirkişi incelemesi yaptırılmasına karar verdi. Mahkeme, 4 ayrı heyette yer alacak uzmanları ise konularına göre ayırdı. Mahkeme ilk heyette, Atlas Yatırım A.Ş.'ye yapılan depolar, Süzer grubuna ve grup dışı firmalara kullandırılan krediler, avanslar ve hisse alım-satımı ile sermaye artımı dışında kalan işlemlerle ilgili olarak inceleme yapmaları için Emekli Banka Müdürü Metin Çeçen, Prof. Dr. Niyazi Berk ve Ceza Kürsüsü Öğretim Görevlisi Salman Dursun'u görevlendirdi. 

Mahkeme, ikinci heyette ise iştirak hisseleri alım-satımı suretiyle gruba kaynak aktarılmasının konu edinildiği iddialarıyla ilgili olarak Prof. Dr. Mehmet Helvacı, Menkul Değerler Uzmanı Ahmet Kalaycı ve Ceza Kürsüsü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Gökçen'i görevlendirdi. Üçüncü heyette, sermaye artışları sırasında yapılan işlemlerle ilgili kaynak aktarılmasının konu edildiği iddialarla ilgili olarak Ticaret Hukuku Öğretim Görevlisi Orhan Kuzu, Emekli Bankacı Recep Arslan ve Salman Dursun görev aldı. 

Dördüncü heyette ise, diğer 3 heyetçe hazırlanacak raporlar dikkate alınarak Prof Dr. Mehmet Helvacı, Ahmet Gökçen ve emekli banka müdürü Metin Çeçen yer aldı ve bu kişiler tarafından icmal raporu hazırlanmasına karar verildi. 

Mahkeme, sanık Hasan Kılavuz'un 75 bin YTL teminatla 6 ay süreyle yurtdışı yasağının kaldırılmasına karar verirken, duruşma ileri bir tarihe ertelendi.

iha
Yayın Tarihi : 18 Ekim 2006 Çarşamba 23:22:30
Güncelleme :19 Ekim 2006 Perşembe 08:00:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?