19
Mayıs
2024
Pazar
EKONOMİ

Keşif ve gözetleme için ihale

Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM), keşif ve gözetleme uydu sistemi ihalesi için ihale açtı. SSM, “Göktürk RFP” adı verilen keşif ve gözetleme uydu sistemi ihale programını belirlerken, proje, yörüngede teslim edilecek bir adet Elektr-Optik Gözleme Uydusu, bir adet sabit yer istasyonu ve bir adet mobil yer istasyonunun oluşumunu kapsıyor.

Yerli ve yabancı firmaların katılabilecekleri ihalede, teklife çağrı dökümanlarını yayımlayan SSM, bu konuda hazırlanacak tekliflerin cevaplandırma tarihini de 17 Kasım 2006 olarak belirledi.

ADI “GÖKTÜRK”

Buna göre, Göktürk Projesine istekli yabancı firma ve organizasyonların yanı sıra bu konuda ileri teknolojiye sahip önemli savunma yatırımlarını başarıyla gerçekleştiren TAI'den de teklif alınabilecek. Teklife çağrı duyurusuna göre, uydu sistemi ile ilgilenen firma veya gruplar, gerekli olan dökümanları Savunma Sanayii Müsteşarlığından doğrudan alma yanında, Müsteşarlığın belirlediği dört ayrı kontak noktasından da temin edebilecekler.

Göktürk projesinde ilgili firmaların, teklif çağrı dosyası eklerini, en geç 3 Kasım 2006 tarihine kadar temin etmeleri gerekiyor. SSM'nin, Göktürk uydu sistemlerinin oluşumu ile ilgili ihalesini bu yıl sonuna kadar sonuçlandırılarak, sistemle ilgili oluşum çalışmalarına önümüzdeki yıl içinde başlanması planlanıyor.


aa
Yayın Tarihi : 19 Temmuz 2006 Çarşamba 16:17:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?