19
Mayıs
2024
Pazar
EKONOMİ

Kesilen yerlerde doğalgaz verilmeye başlandı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, ''Doğalgazı kesilen yerleri şu anda açmaya başladık'' dedi.

AK Parti Merkez İlçe Başkanlığı Kongresi'ne katılmak ve çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Ordu'ya gelen Güler, öğrenim gördüğü İsmet Paşa ilköğretim Okulu'nu ziyaret etti.
Bir süre okulu gezerek okuduğu sıralara oturan Güler, daha sonra okul bünyesinde inşa edilecek spor salonunun yapılacağı alanda incelemelerde bulundu.
Okul bahçesinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Güler, bir soru üzerine, ''Doğalgazı kesilen yerleri şu anda tekrar açmaya başladık'' dedi.
Anlaşmalarda zaman zaman bu kesintilere müsaade eden maddeler bulunduğunu ifade eden Güler, şöyle devam etti: ''Fakat daha güzel bir şey söyleyeyim. Kesinti sırasında Türkiye'de elektrik sıkıntısı yaşanmadı. Kömür santrallerimiz ve barajlarımızdan telafi ettik. Aldığımız tedbirlerle elektrik konusunda sıkıntı olmadı. Eğer tedbir almamış olsaydık elektrik de kesilmiş olacaktı. Bu, yerli kaynaklarımıza verdiğimiz önem ve daha önce yaptığımız başarılı planlamanın sonucudur.'' Güler, İran gazı kesintisinin siyasi boyutuyla ilgili bir soru üzerine, ''Gerek büyükelçi, gerek bakanlarıyla görüştüm. Böyle bir izlenim elde etmedim. Soğuk havalardan dolayı İran'da da 6 bölgede doğalgaz kesintisi olduğunu söylediler. Aşırı soğuklardan taahhütlerini yerine getiremediler. Maalesef herhangi bir yaptırım koymamışlar. Yani biz almadığımız zaman parasını ödüyoruz, ama onlar eksik verdiği zaman bir şey uygulayamıyoruz'' diye konuştu.

DEPO ÇALIŞMALARI
Güler, Silivri'de 1.6 milyar metreküplük yeraltı deposu yapımı çalışmasının yoğun şekilde devam ettiğini ifade etti.
Deponun hacmini artırmayı düşündüklerini belirten Güler, ''Türkiye 20 yıl doğalgaz aldığı halde, deposunu düşünmemiş. O depoyu yapmak bize nasip oldu. Tuz Gölü'nün altında da bir depo düşünüyoruz, bunun mühendislik ihalesi yapıldı. Dünya Bankası'ndan da kredisini alıyoruz. Bu da süratli şekilde sürüyor'' dedi.
Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'nın gerek petrol ve doğalgaz çıkardığı kuyuları, gerek kömür işletmelerinin boşalttığı yeraltındaki boşlukları etüt ettiklerini bildiren Güler, ''Etütlere 3 yıl önce başladık. Silivri'deki yeraltı deposunda da 3 yıldır çalışmalar sürüyor'' diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2006 Pazar 17:02:42
Güncelleme :29 Ocak 2006 Pazar 17:06:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?