17
Mayıs
2024
Cuma
EKONOMİ

KESK'ten toplu görüşme sürecine dava

KESK, toplu görüşme sürecinin iptali ve yürütmenin durdurulması istemiyle Danıştay’da dava açtı.

KESK Genel Başkanı Sami Evren ile konfederasyon avukatı Oya Aydın, Danıştay’a gelerek dava dilekçesini verdiler. Konfederasyonun dava dilekçesinde, toplu görüşme sürecinin iptali ve yürütmesinin durdurulması istendi.

Anayasanın 90. maddesinde daha önce yapılan değişiklikle, uluslararası sözleşmelerin yasa niteliğinde olduğuna dikkat çekilen dilekçede, bu çerçevede Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) sözleşmelerinin kamu çalışanlarına toplu pazarlık ve grev hakkı tanıdığı ifade edildi. Dilekçede, bu nedenle, toplu görüşme sürecinin iptal edilmesi ve kamu çalışanlarına toplu pazarlık hakkının tanındığının tespiti istendi.

Hükümetin prosedür olarak yanlış yaptığını savunan Evren, ayrıca, Bakanlar Kurulu’nun Uzlaştırma Kurulu kararları değerlendirilmeden memurlara yapılacak zam oranlarını açıkladığını ifade etti.

Avrupa Birliği (AB) sürecinde, hükümetin Avrupa’daki tüm sosyal hakları Türkiye’deki çalışma sürecine de uygulaması gerektiğini belirten Evren, hükümetin demokratik davranmadığını ileri sürdü.

ANKARA
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2004 Çarşamba 15:11:54
Güncelleme :25 Ekim 2004 Pazartesi 09:28:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?