16
Mayıs
2024
Perşembe
EKONOMİ

Kıbrıs şartı F-16 alımını durdurdu

Türkiye'nin, hava savunmasını güçlendirmek amacıyla Amerika'dan almayı planladığı 30 adet yeni F-16 savaş uçağının alımı konusundaki müzakerelerin askıya alındığı iddia edildi.

İngilizce yayınlanan Today's Zaman gazetesi, ABD'nin, Türkiye'ye verilecek uçaklara, "Kıbrıs üzerinden uçmayacak" şartı getirmesi sebebiyle Ankara'nın pazarlıkları dondurduğunu yazdı. Gazeteye konuşan Türk Hava Kuvvetleri'ne yakın bir kaynak, "Savaş uçaklarının Kıbrıs üzerinde kullanılmayacağı şartı bizi çılgına çevirdi." ifadesini kullandı. Ancak kaynaklar, 'Kıbrıs' kısıtlamasının, sadece yeni alımlar için talep edildiğini, halihazırda Türk ordusunun bünyesindeki 300 F-16 savaş uçağı için geçerli olmadığını belirtti. Gazete, ayrıca proje için öngörülen yaklaşık 2,9 milyar dolarlık bedel üzerinde de taraflar arasında anlaşmazlık yaşandığını kaydetti. Amerikan Kongresi, Türkiye'ye 30 adet yeni F-16 Block 50 tipi savaş uçağının satılmasını geçtiğimiz ekim ayında onaylamıştı. İstanbul, Zaman
zaman
Yayın Tarihi : 25 Mart 2007 Pazar 15:24:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ali yılmaz IP: 88.247.77.xxx Tarih : 26.03.2007 12:48:05
Bakın rusların mig leri var cok iyi ucak oldugunu gazete ve dergilerden izliyorum ruslardan neden ucak almayalım abd bedava vermeyecek sanırım ucakları para ile değilmi kime gitsen verir parayı ruslar birde ortak üretim şartını kabul ederler bence abd ye de habur sınır kapısında ve iskenderun ve mersin limanlarında yenileme calısmaları yapacağımızı söyleriz yeter köpek gibi yalvarırlar o zaman yalnızca bize lazım olan herşeye evet dememek biraz dişimizi gösterelim her zaman her yerde aşağılanmaya eyvallah demiyelim artık.Bu kardar aciz millet değiliz.Türk oğlu Türkleriz Oğuzuz Meteyiz daha ne diyelim.