22
Mayıs
2024
Çarşamba
EKONOMİ

Kıdem tazminatı her yıl işçiye verilecek

Milli Prodüktivite Merkezi'nin 46. Genel Kurul toplantısında konuşan Coşkun, kıdem tazminatına ilişkin yaşanan sorunların, sermayeye, rant ekonomisine ve kayıt dışıya sevk ettiğini, bunların çözülmesi gerektiğini söyledi. 

Coşkun, dinleyiciler arasında bulunan Türk-İş Başkanı Salih Kılıç'a hitaben, "İstihdam paketini beraber oturup konuşalım. Kıdem tazminatını, yıpranma tazminatı olarak işçinin cebine koyalım, ne dersin Salih Bey? Kıdem tazminatı her yıl işçiye verilsin. 

Geçmiş haklar saklı kalmak kaydıyla tabii. Bunun üzerinde çalışıyoruz. Çalışma Bakanlığı bizden iki hafta süre istedi, üzerinde çalışacak." bilgisini verdi. 

MPM Genel Kurulu'na katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ise çevresel tahribat, küresel ısınma ve bunların sebep olduğu iklim değişikliği tehlikesine dikkat çekti. 

Kaynakları hoyratça ve bilinçsizce kullanmanın neden olduğu yerel, mevzi sorunların adeta bir çığ gibi büyüyerek yerini küresel sorunlara, sonuçlara terk ettiğini anlatan Erdoğan, "Geleceğimiz açısından tehlike sinyalleri vermeye başlayan bu tehdit karşısında ekonomik sınırların, siyasi sınırların aslında hiçbir önemi de kalmamıştır." diye konuştu.

Sağlık-İş'ten Ali Coşkun'a tepki

Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Genel Başkanı Mustafa Başoğlu, Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun'un, Milli Prodüktivite Merkezi'nin 46'ncı Genel Kurulu'nda yaptığı "Kıdem tazminatları her yıl işçinin kendisine ödensin" açıklamasına sert tepki gösterdi.

Başoğlu yaptığı yazılı açıklamada, söz konusu uygulamanın işçilere "al paranı git" demek anlamına geleceğini söyledi. İşçiler açısından zaten olmayan iş güvencesinin böylece bir darbe daha alacağın kaydeden Başoğlu, işçi konfederasyonlarını "dilsizler gibi sessiz kalmaktan" vazgeçmeye çağırdı.

Başoğlu açıklamasında şunları kaydetti:

"Bir süreden beri önce IMF, ardından OECD ve devamında Dünya Bankası işçilerin kıdem tazminat üzerinde düşünce üretmektedirler. IMF'ye göre kıdem tazminatı yüksektir. Gün sayısının ve ödenecek miktarın azaltılması hükümete tavsiye etmektedir. Bugüne kadar el altından yürütülen bu çalışmalar dün Milli Prodüktivite Merkezi'nin 46'ncı Genel Kurulu'nda Sanayi ve Ticaret Bakanı Sayın Ali Coşkun tarafından açıklanmıştır. Sayın Coşkun, işçilerin kıdem tazminatının her yıl işçinin kendisine ödenebilmesi için çalışmalar yapıldığını söylemiştir"




zaman/anka
Yayın Tarihi : 28 Mart 2007 Çarşamba 10:48:47
Güncelleme :28 Mart 2007 Çarşamba 11:49:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?