16
Mayıs
2024
Perşembe
EKONOMİ

Kiler'in inanılmaz yükselişi

Kiler Holding’in, gayrimenkul sektöründe gerçekleştireceği 750 milyon dolarlık yatırımın ilk büyük adımı olan İstanbul Sapphire’de satışlar başladı.

Kiler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nahit Kiler, 2009’da tamamlanacak 261 metre yüksekliğe sahip rezidans ve alışveriş merkezinin metre kare satış fiyatının 6-11 bin dolar arasında değiştiğini söyledi. Kiler, Migros’un satışıyla ilgili bir soru üzerine de satışıyla ilgilendiklerini, arkadaşlarının satışla ilgili çalıştığını söyledi. Nahit Kiler, "6 kişilik bir çalışma grubumuz var, gece 24.00’lere kadar çalışıyorlar. Migros için fiyat tespitimiz en son gün olur. Kendimizden eminiz. ’Alacağız’ diyoruz. Ama belli olmaz. Yanımızda bir ortak olacak. Şu anda onu da görüşüyoruz. Yerli de var yabancı da. Ancak orada lokomotif biz olacağımız için yanımıza kimi alırsak o kárlı çıkacak. Hisselerin çoğunluğu ise bizde olacak" dedi.

ARSA HARİÇ 200 MİLYON DOLAR: Nahit Kiler, 64 kat planlanan Sapphire’nin Büyükdere Caddesi’ndeki en değerli binalardan biri olacağını söyledi ve "İnşaat şirketimiz Biskon Yapı’nın en önemli projesi Sapphire oluyor. Şu anda proje 80 metreye ulaştı ve bölge siluetinde hissedilmeye başladı. Zemin üstünde yapılacak inşaatın üçte biri tamamlandı. Biskon Yapı ile 750 milyon dolarlık yatırım planladık" diye konuştu. Beylikdüzü’nde de 2008’de 240 bin metre karelik ve bin 300 dairelik konut projesi başlatacaklarını söyleyen Nahit Kiler, Esenyurt Kardelen Evleri’nde bulunan 80 adet lüks dairenin satışı ve teslimini tamamladıklarını, Kartal’da 25 milyon dolarlık 250 dairelik lüks konut projesinin ise devam ettiğini anlattı. Önümüzdeki yıl Zonguldak ve Kütahya’nın ilk alışveriş merkezlerinin de Biskon Yapı tarafından inşa edileceğini bildiren Kiler, ayrıca Esenyurt Haramidere’de yaklaşık 100 bin metre kare inşaat alanına sahip lojistik depo ve antrepo depo inşaatıyla yaklaşık 500 mağazaya hizmet verebilecek büyüklükte bir projenin, 2008’in ilk çeyreğinde tamamlanacağını duyurdu.

TÜRKİYE’NİN EN YÜKSEK BİNASI: 261 metre yüksekliğe sahip olacak Sapphire, tamamlandığında, 181.2 metre yüksekliğe sahip İş Kuleleri Türkiye’nin en yüksek binası unvanını kaybedecek. Nahit Kiler, şöyle konuştu: "Sapphire, Türkiye’nin ilk çevre dostu gökdeleni olacak. Çift cam cephe sistemi sayesinde enerjiden yüzde 25 tasarruf sağlanacak. Dışarıdan gelen doğal havanın da kullanılması binadadoğal ortam sunacak. Rezidanslarda tavan yüksekliği 4 metre olacak. Biz de ailece burada oturacağız." Sapphire Satış ve Pazarlama Müdürü Ümit Türüdü Şen, "163 metrede Boğaz’a nazır golf pratik alanıyla bir ilki gerçekleştiriyoruz. Türkiye’nin en yüksek golf antrenman sahası Sapphire’de olacak" dedi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2007 Perşembe 11:54:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?