16
Mayıs
2024
Perşembe
EKONOMİ

Kissenger: Türkiye bölgenin vahası

Akbank Kurumsal Bankacılık Grubu’nun davetlisi olarak bir konferans vermek üzere İstanbul’da bulunan ABD Dışişleri eski Bakanı Dr. Henry Kissinger, öğle yemeğinde Sabancı Center’da Akbank yönetimi ile bir araya geldi.

Dr. Kissinger, konferansı takiben de Akbank Murahhas Üyesi Suzan Sabancı Dinçer tarafından, onuruna düzenlenen resepsiyona katıldı. Türk iş dünyasının önde gelen temsilcilerinin de davetli olduğu resepsiyonda, Suzan Sabancı Dinçer, ABD’nin bölgedeki politikaları ile ilgili görüşlerini Kissinger ile paylaştı.

TÜRKİYE’SİZ ÇÖZÜM KALICI OLMAZ: 

Sabancı Dinçer şu değerlendirmeyi yaptı: "ABD, Türkiye’nin bölgedeki dengelerin korunması konusunda gösterdiği hassasiyete önem vermelidir. Türkiye bölgedeki en önemli güç unsurudur. Türkiye’nin katılmadığı, onaylamadığı bir bölgesel çözümün kalıcı olması zor olacaktır. Türkiye, dinamik ekonomisi ve istikrarı ile bölgede bir vahadır. Türkiye’de ve bölgede istikrarın sürekliliği başta ABD’nin güvenliği olmak üzere tüm dünya barışının yararınadır. Tüm dünyanın umudu, Irak’ın toprak bütünlüğü çerçevesinde kalıcı bir barışın sağlanması ve böylelikle ABD’nin bölgedeki varlığına ihtiyaç kalmaması yönündedir."

KRİTİK KARAR DÖNEMİ: 

Suzan Sabancı Dinçer ayrıca, Akbank Kurumsal Bankacılık Bölümü’nün dünyada alanının en yetkin kişilerini Türkiye’ye davet ederek, bir tartışma platformu yaratmayı ve iş dünyasına vizyon kazandırmayı amaçladığını söyledi. Sabancı Dinçer bu kapsamda, ABD dış politikasına yıllarca yön vermiş olan Dr. Henry Kissinger’ı, ABD’nin İran ile ilişkilerine yönelik kritik kararlar almaya hazırlandığı bir dönemde Türk iş dünyası ile bir araya getirmekten mutluluk duyduklarını sözlerine ekledi.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2007 Cuma 09:51:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?