17
Mayıs
2024
Cuma
EKONOMİ

KİT’lerde yeni istihdama izin yok

KİT’ler ve bağlı ortaklıkların 2005 yılına ait genel yatırım ve finansman programı, bugünkü Resmi Gazete’de yayımlandı.

Yatırım ve finansman programı belli oldu

Buna göre, kaynak toplamları 37 milyar 290 milyon YTL olacak KİT’ler, 36 milyar 579 milyon YTL ödeme yapacak. Finansman ihtiyaçları 2 milyar 205 milyon YTL olan KİT’ler, yeni yılda 854 milyon YTL dış proje kredisi kullanacak ve 2.9 milyar YTL yatırım yapacak.

KİT’ler ve bağlı ortaklıklar, üretim faaliyetlerinde verimliliğin artırılması, maliyet düşürücü tasarruf önlemlerine uyulması, üretim dışında kalan personel giderlerinin en aza indirilmesi, atil personelin ihtiyaç duyulan diğer birimlere kaydırılması ve stok yönetimine gereken özenin gösterilmesi ile yükümlü olacak.

Dünya fiyatları gösterge olacak

Tarımsal KİT’ler tarafından gerçekleştirilen ürün alımlarında ise ilgili ürünlerdeki dünya fiyatları dikkate alınacak. Fiyat artış oranı hedeflenen 12 aylık TEFE değişim seviyesini aşmayacak şekilde belirlenecek, alım miktarları da programlanan miktarı aşmayacak.

KİT’ler ve bağlı ortaklıkları, ekonomik programdaki ilke ve politikalara paralel olacak şekilde, ürettikleri mal ve hizmetlerin fiyat ve tarifelerini serbestçe saptayabilecek.

Yeni istihdam yok

Maaş ve ücret ödemeleri Hazine Müsteşarlığı’nca karşılanan KİT’lerde, 2005 yılında yeni personel istihdamı yapılmayacak.

Kuruluş içi eleman nakli yoluyla personel ihtiyacının karşılanmasının mümkün olmadığı zorunlu hallerde, 2004’de ayrılan eleman sayısının en fazla yüzde 10’u kadar nitelikli personel, açıktan ve naklen atama yoluyla Hazine ya da Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın onayına istinaden Devlet Personel Başkanlığı’nın izniyle alınabilecek.

Hizmet alımlarına sınır

KİT’lerin hizmet alımlarını da düzenleyen program uyarınca, önümüzdeki yıl ihale yoluyla alınacak hizmetlerin toplamı, 2004 yılında Hazine Müsteşarlığı ya da Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nca uygun görüş verilen hizmet tutarına, 2005 için öngörülen ortalama TEFE’nin eklenmesiyle bulunan rakamı aşmayacak.

Temizlik ve benzeri hizmetler için yeterli sayıda personeli bulunan kuruluşlar, bu hizmetleri ayrıca ihale yolu ile dışarıdan satın alamayacak.
kenthaber-ajanslar-istanbul-ekonomi
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2004 Cumartesi 12:43:44
Güncelleme :23 Ekim 2004 Cumartesi 12:46:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?