22
Mayıs
2024
Çarşamba
EKONOMİ

KKTC'ye hava ambargosu delindi

Türkiye'den MNG Havayollarına ait Airbus A-300 tipi kargo uçağı Çin'den 300 bin ampulü Ercan Havaalanı'na götürmek için Şanghay şehrine geldi.

Edinilen bilgilere göre, KKTC Maliye Bakanlığı'nın başlattığı elektrik tasarrufu kampanyası kapsamında, Lefkoşa yönetimi halka dağıtılması için 300 bin adet ucuz Çin ampulleri aldı. Söz konusu ampullerin KKTC'ye götürülmesi için de MNG Havayollarına ait Airbus A-300 kargo uçağı özel olarak Çin'e geldi.

Uçağın, Çin'in doğusundaki ticaret ve finans merkezi Şanghay'a varıp 2 saat kaldıktan sonra tekrar havalanacağı öğrenildi. Şanghay'daki havaalanı yetkilileri ise uçağın doğrudan KKTC'ye mi yada Türkiye'ye gideceği konusunda bir bilgi vermedi. Ampulleri taşıyan uçağın yarın KKTC'ye geri dönmesi bekleniyor.

Bu arada uçağın Ercan'a varışı sırasında KKTC Maliye Bakanı Ahmet Uzun'un da havaalanında hazır bulunacağı ve burada bir konuyla ilgili bir açıklama yapacağı belirtiliyor.

Çin yönetimi, daha önce yaptığı açıklamalarda adadaki sorunun Rum ve Türk kesiminin karşılıklı çıkarları ve BM kararları doğrultusunda çözülmesi taraftarı olduğunu kaydetmişti. Pekin yönetimi, sorunun iki tarafı da memnun edici şekilde çözülmesi için Birleşmiş Milletler'de elinden geleni yapacağı sözünü vermişti.





ajanslar
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2007 Cuma 17:10:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?